Σήμα κινδύνου από Σαρηγιάννη: “Αχίλλειος πτέρνα” ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς και οι μεταλλάξεις

 Σήμα κινδύνου από Σαρηγιάννη: “Αχίλλειος πτέρνα” ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς και οι μεταλλάξεις

Ως «αχίλλειο πτέρνα» χαρακτήρισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τον συνωστισμό στα
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ, αναφέρθηκε και στον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στην ΕΡΤ, ο κ. Σαρηγιάννης συνέδεσε την άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού με την αύξηση της κινητικότητας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «είναι λογικό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, τόνισε πως τον ανησυχεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, λέγοντας πως είναι τα ΜΜΜ είναι μια «αχίλλειος πτέρνα», ενώ πρόσθεσε πως «αν δεν “γεννήσουμε λεωφορεία”, όπως χαριτολογώντας έλεγαν μέλη της κυβέρνησης, μπορούμε να μειώσουμε το ιικό φορτίο σε αυτά και στο μετρό με συσκευές απολύμανσης του αέρα» με καλύτερο αερισμό.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ αναφερόμενος στις μεταλλάξεις επεσήμανε πως είναι κάτι που απασχολεί τους ειδικούς, ενώ ευτυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή. Μάλιστα, προβλέπει πως ενώ έχουμε αποσυμφορήσει το σύστημα υγείας, με την πληρότητα σε ΜΕΘ να φτάνει το 48%, από τα μέσα Μαρτίου είναι πιθανό να καταγραφεί νέα αύξηση, με τις γεμάτες κλίνες να φτάνουν και πάλι τις 600. Σε σχέση με το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ σε παιδιά και δασκάλους, ώστε «να σπάσουμε γρήγορα τις αλυσίδες μετάδοσης και να βρούμε αν είναι μεταλλαγμένα κρούσματα η όχι»…

Σεραφείμ Κοτρώτσος