• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Σήκωσαν τα χέρια ψηλά οι γιατροί στο Αττικό : Ασθενείς σε ράντζα, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε αναστολή το προσωπικό

 Σήκωσαν τα χέρια ψηλά οι γιατροί στο Αττικό : Ασθενείς σε ράντζα, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε αναστολή το προσωπικό

Την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Αττικό διατυπώνουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί τονίζουν πως το νοσοκομείο γίνεται «ακορντεόν», τα όρια του ρευστοποιούνται, υπερφορτώνονται τμήματα και κλινικές σε βάρος άλλων. Τα ιατρικά τμήματα που είναι επιφορτισμένα για την αντιμετώπιση των ασθενών COVID δεν επαρκούν πλέον σε ανθρώπινο δυναμικό. Η εκπαίδευση των ειδικευομένων έχει πάει χρόνια πίσω.

Τα “αποκαλυπτήρια” του think tank του ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας:Συστράτευση με τα καλύτερα μυαλά της χώρας

Οι γιατροί αναφέρουν πως «τη χαριστική βολή έρχεται να δώσει η οδηγία για αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων που στην ουσία «βγάζει σε αναστολή» μεγάλο μέρος των συναδέλφων του χειρουργικού τομέα και ταυτόχρονα επιβαρύνει πολύ την υγεία του γενικού πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά κέντρα μιας και αναβάλλονται σοβαρότατες επεμβάσεις (πχ αφαίρεση νεοπλασιών, αγγειοχειρουργικές, ορθοπαιδικές, ΩΡΛ, γναθοχειρουργικές και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις). Όλοι οι γιατροί αγανακτούμε με αυτό το καθεστώς».

Επισημαίνουν πως «το νοσοκομείο είναι εκτός ελέγχου, το πρόβλημα σύντομα θα γίνει μη διαχειρίσιμο. Η νοσηλεία και η ιατρική σε αυτές τις συνθήκες γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετεί τέτοιο όγκο ασθενών, με τη διοίκηση και την κυβέρνηση να μη βάζουν κανένα όριο και περιορισμό».

Τώρα η Πολιτεία να πάρει μέτρα:

  • Ενίσχυση του νοσοκομείου και όλου του ΕΣΥ σε προσωπικό και χρηματοδότηση.
  • -Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ένταξη τους στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών και στον ενιαίο δημόσιο σχεδιασμό.
  • -Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών και να συνεπικουρήσει στη νοσηλεία των παθολογικών περιστατικών του ΑΤΤΙΚΟΥ και της 2ης ΥΠΕ εν γένει.
  • -Κανένας ασθενής σε ράντζο!
  • -Κανένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ
  • -Καμία συγχώνευση, κλείσιμο τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων. Κανένας περιορισμός χειρουργείων, διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων. Όχι στη μετατροπή του νοσοκομείου σε μονοθεματικό.