Σήφης Βαλυράκης: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από drone φαίνεται να “δείχνουν” τους δύο ψαράδες

 Σήφης Βαλυράκης: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από drone φαίνεται να “δείχνουν” τους δύο ψαράδες

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ύστερα από μια μαραθώνια απολογητική διαδικασία που κράτησε 10 ώρες, τα δυο αδέρφια, αλιείς από την Ερέτρια, που κατηγορούνται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

«Χρειάστηκαν 17 μήνες και ένας μεγάλος αγώνας από την οικογένειά μας για να γίνει ένα σημαντικό βήμα παρότι όλη η τοπική κοινωνία γνώριζε από την αρχή τι είχε συμβεί. Ο κόσμος, οι ψαράδες, οι αρχές, όλοι ήξεραν την αλήθεια, αλλά την έκρυβαν. Σήμερα, με την απόφαση να προφυλακιστούν οι δυο κατηγορούμενοι αποκαταστάθηκε το κύρος της δικαιοσύνης» δήλωσε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο αδερφός της Μίνας Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου.

Οι αιτιάσεις της υπεράσπισης ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ανυπόληπτος και ότι ο Σήφης Βαλυράκης ψάρευε παράνομα με «πειραγμένο σκάφος» παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας -όπως υποστήριξαν σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι- δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα.

«Η διαπλοκή κέρδισε τη δικαιοσύνη» σχολίασε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο δικηγόρος των ψαράδων Δημήτρης Καρβέλης, προσθέτοντας: «Οι πελάτες μου είναι βέβαιοι ότι προφυλακίζονται με άνωθεν εντολή καθώς η απόφαση βασίστηκε στη συκοφαντική κατάθεση ενός ανθρώπου που όλη η περιοχή γνωρίζει ότι είναι ανυπόληπτος. Επιφυλασσόμαστε να κινηθούμε νομικά καθώς έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν παραβίαση των δικονομικών κανόνων και έλλειμμα επάρκειας των δικαστικών λειτουργών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση στο στάδιο της ανάκρισης. Άλλωστε η υπόθεση βγήκε από το αρχείο με μια νομικά αβάσιμη διάταξη της εισαγγελέως».

Πηγές: Το Βήμα, ΕΡΤ

Βαγγέλης Μαρινάκης