• 21 Ιουνίου, 2021

Σφοδρή επίθεση Τζαβάρα στην κυβέρνηση – Είναι γελοιότητα, δεν κατεβαίνω στις εκλογές (ηχητικό)

 Σφοδρή επίθεση Τζαβάρα στην κυβέρνηση – Είναι γελοιότητα, δεν κατεβαίνω στις εκλογές (ηχητικό)

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και από τους ακραιφνείς της καραμανλικής πτέρυγας, αποστασιοποιείται πλήρως από την ηγεσία κυβέρνησης, λέγοντας ότι αποφάσισε να μην κατέλθει στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ως «κωμωδία».

Συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφερόμενος στο θέμα κλεισίματος πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον νομό Ηλείας, χαρακτήρισε «κωμωδία και γελοιότητα» την παρέμβαση άλλων γαλάζιων βουλευτών για να σώσουν τα ιδρύματα στις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι ούτε πολιτικάντης, ούτε παιδί του κομματικού σωλήνα.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να είναι πλέον υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, για να «μην συμμετέχει στην γελοιότητα».

Όπως επίσης να μην τολμήσει κανένας να αμφισβητήσει την εντιμότητα του και να τον χαρακτηρίσει «πολιτικάντη».

Τα βέλη του έριξε και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι για την αύξηση της σκληρής εγκληματικότητας δεν ευθύνονται τόσο οι ποινές, όσο η βεβαιότητα των εγκληματιών ότι δεν πρόκειται να συλληφθούν! Δηλαδή αμφισβήτησε ευθέως το δόγμα «νόμος και τάξη» που αποτελούσε κορυφαίο προεκλογικό αφήγημα.