• 15 Απριλίου, 2021

¨Σφάχτηκαν” on air λοιμωξιολόγοι και έμποροι για την Πάτρα

 ¨Σφάχτηκαν” on air λοιμωξιολόγοι και έμποροι για την Πάτρα

«Για δύο μέτρα και δύο σταθμά» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος, αναφορικά με την απόφαση αναστολής της επαναλειτουργίας των καταστημάτων στην Αχαΐα. «Τι διαφορά έχει η Πάτρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;» διερωτήθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τόνισε «αφήνεις τη μισή Ελλάδα να κυκλοφορεί ελεύθερη, ας μας το εξηγήσουν αυτό».

Ο κ. Ζαφειρόπουλος ξεκαθάρισε ότι στις 9 το πρωί της Δευτέρας θα ανοίξουν τα καταστήματά τους οι έμποροι της πόλης. «Δεν θέλουμε ανταλλάγματα, θέλουμε να ανοίξουμε. Κλείσαμε πρώτοι στην Πάτρα και θα ανοίξει τελευταία».

Στον «αέρα» της εκπομπής ήταν ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος θέλησε να απαντήσει στην τοποθέτηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών:

Ένας έμπορος, ένας λοιμωξιολόγος και ένας υπουργός μπαίνουν σε ένα μπαρ…

«Είναι πολύ λυπηρό ότι η ελληνική κοινωνία λειτουργεί έτσι. Βγάλατε έναν πρόεδρο, δεν ξέρω κάτι, κάποιου εμπορικού συλλόγου ο οποίος εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση σαν αναλυτής της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, συνέκρινε την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην Αχαΐα και έβγαλε το επιστημονικό του συμπέρασμα. Αυτά είναι αστειότητες».

Ο κ. Ζαφειρόπουλος κλήθηκε ξανά από την εκπομπή για να κάνει διάλογο με τον κ. Βασιλακόπουλο λέγοντας:

«Εγώ κοιτάζω μόνο τη δουλειά μου, δεν έκανα καμία ανάλυση. Βλέπω τι μας λένε οι ίδιοι. Είναι δυνατόν να λέτε τη Δευτέρα θα ανοίξουμε και ξαφνικά μέσα σε δύο μέρες άλλαξε το ιικό φορτίο; Και άλλαξε μόνο στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη; Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε, το καταλαβαίνετε; Εμείς δεν πάμε καλά ή κάποιοι άλλοι δεν πάνε καλά;»

«Ο καθένας δεν μπορεί να ξέρει λεπτομέρειες από το επάγγελμα του άλλου. Να μη λέμε έτσι χαλαρά ότι τα πράγματα είναι τα ίδια. Στην Αττική είναι σταθερό, στην Πάτρα αυξανόμενο, η καμπύλη είναι διαφορετική. Η επικινδυνότητα είναι διαφορετική» ανταπάντησε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαφειρόπουλος ανέφερε: «Ό,τι θέλει ας κάνει ο καθένας» με τον καθηγητή να τονίζει:

«Εγώ μπορώ να πάω να πάρω 20 ρούχα χωρίς να πληρώσω; Αν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει θα γίνουμε ζούγκλα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.»