• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Σεπόλια: Νέα καταγγελία για αστυνομική βία

 Σεπόλια: Νέα καταγγελία για αστυνομική βία

Φωτογραφία αρχείου

Μία νέα καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα και όπως μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων του ο Alpha, ένας 24χρονος κατήγγειλε ότι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τον ξυλοκόπησαν βάναυσα στην οδό Κρέοντος στα Σεπόλια.

«Άρχισαν να με κοπανάνε στο κεφάλι. Έκανα εννιά ράμματα» λέει ο νεαρός δείχνοντας τα τραύματά του στην κάμερα. Καταγγέλλει ότι μετά έναν διαπληκτισμό που είχε με τους άνδρες της Αστυνομίας, εκείνοι τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν με κλομπ και με κλωτσιές.

Ο νεαρός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρισκόταν εκεί με τον πατέρα του όταν και αντάλλαξε κάποιες κουβέντες με τους άνδρες της Αστυνομίας. Μάλιστα, ο δικηγόρος του, ισχυρίζεται ότι όταν έφτασε ασθενοφόρο στο σημείο με τον νεαρό να είναι γεμάτος αίματα, οι αστυνομικοί το έδιωξαν και οδήγησαν τον νεαρό στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα πάντα με τον Alpha, πηγές της ΕΛΑΣ έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το συμβάν λέγοντας πως όλα ξεκίνησαν όταν ρώτησαν τον νεαρό γιατί δεν φοράει κράνος. Εκείνος και ένας φίλος του αντιμίλησαν και υπήρξε ένταση.

Όταν του φόρεσαν χειροπέδες, εκείνος αντέδρασε και έπεσε πάνω στις μηχανές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να τον πιάσουν.

Ωστόσο, η πλευρά του 24χρονου ξεκαθαρίζει ότι ο φίλος του, που αναφέρει η Αστυνομία, δεν ήταν καν στο σημείο όταν έπεσαν οι μηχανές των αστυνομικών.

Πηγή: ethnos.gr