• 18 Ιανουαρίου, 2021

Σενάρια για άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου

 Σενάρια για άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου

Εν αναμονή των ανακοινώσεων την Δευτέρα από το υπουργείο Παιδείας και την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως, των τελικών αποφάσεων για το καθεστώς λειτουργίας των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται και το ενδεχόμενο η σχολική χρονιά να ξεκινήσει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 του ίδιου μήνα, όπως έχει προγραμματιστεί.

Αυτό συμβαίνει λαμβάνοντας υπ’όψιν το ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται καθημερινά, και υπάρχουν εισηγήσεις για την χρονική μετάθεση της έναρξης της σχολικής χρονιάς έως ότου φανούν τα πρώτα αποτελέσματα των αυστηρότερων μέτρων που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το μέλλον της εξ εποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη άνοιξη και αναμένεται να διαδραματίσει επικουρικό ρόλο με την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, όλοι οι μαθητές, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες στα σχολεία, τόσο στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους (διάλλειμμα, γυμναστική κ.α.) θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει συνωστισμός.

Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι για όσο διάστημα χρειαστεί, θα παρέχονται οι μάσκες δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ