• 3 Αυγούστου, 2021

Self Τests: «Ναι» με αστερίσκους από Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στη διάθεσή τους από τα φαρμακεία

 Self Τests: «Ναι» με αστερίσκους  από Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στη διάθεσή τους από τα φαρμακεία

Θα συνεχιστεί κανονικά η διάθεση των self test από τα φαρμακεία όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία  το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτει ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία, δηλάδη 4 τον Ιούλιου και 4 τον Άυγουστο.
Ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσει ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής και ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαϊας, καθώς έχουν εκφράσει ηχηρή αντίδρασή του στη συνέχιση της διανομής, ωστόσο η όποια απόφαση ληφθεί δεν είναι δεσμευτική για τους ιδιώτες φαρμακοποιούς,οι οποίοι μπορούν να συνταχθούν με την απόφαση του ΠΦΣ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζόμενου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο/η εργαζόμενος/η απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια κ.ά., ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του/ης με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική του/ης σύμβαση τόπο εργασίας.