• 11 Μαΐου, 2021

Κοντοζαμάνης: Self test σε όλο το Δημόσιο από Δευτέρα 26 Απριλίου

 Κοντοζαμάνης: Self test σε όλο το Δημόσιο από Δευτέρα 26 Απριλίου

Self test σε όλο το δημόσιο από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, από τις 10 Μαΐου θα αυξάνεται η φυσική παρουσία του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης στις υπηρεσίες, ενώ αντίστοιχα θα μειωθεί το ποσοστό όσων εργάζονται με τηλεργασία.

Εξαιρούνται οι υπάλληλοι που είναι σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, οι οποίοι είτε συνεχίζουν με τηλεργασία είτε λαμβάνουν ειδική άδεια απουσίας

Η χρήση των self test θα είναι υποχρεωτική, δύο φορές της εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα, 26 Απριλίου επίσης, θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test ιερείς και κληρικοί.

Από την Πέμπτη του Πάσχα θα είναι διαθέσιμα τα self test ,για τους μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων που ανοίγουν στις 10 Μαΐου.

Μαγιορκίνης: Σημάδια οριακής υποχώρησης της πανδημίας-Παραμένει υψηλή η πίεση στο ΕΣΥ

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης από την πλευρά του δήλωσε ότι υπάρχουν σημάδια οριακής υποχώρησης της πανδημίας, όμως η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας παραμένει σταθερά υψηλή.

Η επιδημία συρρικνώθηκε για δεύτερη εβδομάδα – κάτι που έχει να παρατηρηθεί εδώ και αρκετό καιρό – και υπολογίζεται ότι έχουμε 2.000 λιγότερα ενεργά κρούσματα σε σχέση με 2 εβδομάδες πριν.

Στην Αττική υπάρχουν μικρά σημεία βελτίωσης και στη Θεσσαλονίκη σταθεροποίησης ίσως και βελτίωσης.

Συνολικά έχουν διατεθεί 2 εκατομμύρια self test η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τους υψηλότερους ρυθμούς διερεύνησης.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 2.507 θετικά δείγματα. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στο 80% των θετικών ηλεκτρονικών δηλώσεων, κάτι που επιβεβαιώνει την υψηλή αξιοπιστία των self test.