• 29 Ιανουαρίου, 2022

Self test: Πότε λήγει η προθεσμία για την διάθεσή τους

 Self test: Πότε λήγει η προθεσμία για την διάθεσή τους

Τα δύο δωρεάν self test για τους πολίτες ενόψει εορτών, είναι διαθέσιμα από σήμερα Τετάρτη (22/12) και μέχρι και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ.

Δικαιούχοι των τεστ είναι όλοι οι πολίτες (εμβολιασμένοι και μη), άνω των 5 ετών.

Τσίπρας: Επανέλαβε το αίτημα για πρόωρες εκλογές- Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την πανδημία -Τι απαντά ο Οικονόμου

Η ΗΔΙΚΑ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, απέστειλε ενημέρωση στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο αναφορικά με την διάθεση self test, καθώς υπάρχουν αρκετές αναφορές πολιτών ότι άγνωστα σε αυτούς φαρμακεία (ακόμη και σε διαφορετική πόλη από τη δική τους) διέθεσαν self test με τον ΑΜΚΑ τους χωρίς οι ίδιοι να τα παραλάβουν.

Όπως αναφέρει η ΗΔΙΚΑ, οι φαρμακοποιοί χρήστες του συστήματος διάθεσης self tests πρέπει να ελέγχουν τα ταυτοποιητικά στοιχεία του πολίτη πριν από τη διάθεση (ειδικά όταν δεν τον γνωρίζουν) και να αναζητούν τον πολίτη στο σύστημα με τον ΑΜΚΑ του και όχι με ονοματεπώνυμο (επιλογή που διαθέτουν ορισμένα λογισμικά φαρμακείων).

Όταν οι φαρμακοποιοί διαπιστώνουν λάθος διάθεση self test στο σύστημα μετά από αναφορά πολίτη, οι λάθος διαθέσεις ακυρώνονται και ενημερώνεται τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και το υπουργείο Υγείας.