• 15 Απριλίου, 2021

Σεισμός Ελασσόνα: Η ψυχραιμία των δασκάλων έσωσε 63 παιδιά από το πετρόκτιστο σχολείο του 1938 στο Δαμάσι (vid)

 Σεισμός Ελασσόνα: Η ψυχραιμία των δασκάλων έσωσε  63 παιδιά από το πετρόκτιστο σχολείο του 1938 στο Δαμάσι (vid)

Χάρη στην ψυχραιμία των δασκάλων του σχολείου κατάφεραν να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το σχολείο 63 μαθητές την ώρα του σεισμού στον Τύρναβο.

Ο διευθυντής του σχολείου, Γρηγόρης Λέτσιος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Λέτσιος, μαζί με τους 10 συναδέλφους του, κατάφεραν, κατά τη διάρκεια του σεισμού, να βγάλουν με ασφάλεια τους 63 μαθητές από το ετοιμόρροπο κτίριο.

«Τα παιδιά είναι μια χαρά και οι συνάδελφοι όλοι. Βγήκαμε χωρίς κανέναν τραυματισμό, χωρίς ν’ ανοίξει μύτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Λέτσιο για την ψυχραιμία και την αφοσίωσή του.

«Δεν φαντάζομαι ότι περιμένατε τέτοιο σεισμό», ακούγεται να του λέει.

Βαρουφάκης στο libre:Πρόβλεψη για 5ο μνημόνιο και πρόωρες εκλογές

Στη συνέχεια, αφού επισημαίνει πως δεν είναι μια περιοχή που έχει δώσει τέτοιους σεισμούς στο παρελθόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «πραγματικά μάς κάνατε υπερήφανους με τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε το θέμα».

«Πιστεύω, η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών, εφαρμόζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ήταν αυτό που μας οδήγησε να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από το κτίριο το οποίο είναι ετοιμόρροπο», απαντά ο κ. Λέτσιος.

Κλείνοντας το τηλεφώνημα, ο πρωθυπουργός δεν παραλείπει να υποσχεθεί στον διευθυντή του σχολείου ότι αν το κτίριο κριθεί κατεδαφιστέο, το χωριό θα αποκτήσει καινούριο σχολείο το συντομότερο δυνατόν, αφού ο κ. Λέτσιος υποστηρίζει πως «εφόσον δεν έχουμε κανένα θύμα, κανέναν τραυματισμό θα είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε καινούργιο σχολείο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το σχολείο στεγαζόταν σε πετρόκτιστο κτίσμα του 1938, όπως ακούγεται να λέει ο διευθυντής του.