• 20 Απριλίου, 2021

Σεισμός Ελασσόνα: Δύσκολο βράδυ σε Δαμάσι και Μεσοχώρι, στις σκηνές οι κάτοικοι

 Σεισμός Ελασσόνα: Δύσκολο βράδυ σε Δαμάσι και Μεσοχώρι, στις σκηνές οι κάτοικοι

Σε σκηνές που έστησε ο στρατός στο Δαμάσι Τυρνάβου και το Μεσοχώρι Ελασσόνας θα κοιμηθούν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό που έγινε το μεσημέρι στην περιοχή.

Στο Δαμάσι, δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στο γήπεδο του χωριού. Οι πρώτες σκηνές έχουν ήδη στηθεί, ενώ ορισμένοι από τους κατοίκους θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Τρικάλων.

Ο διευθυντής του σχολείου του Δαμασίου, Γρηγόρης Λέτσιος, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ τη στιγμή του σεισμού και πως απομακρύνθηκαν οι μικροί μαθητές με ασφάλεια ενώ έπεφταν μεσοτοιχίες και το κτίριο είχε γεμίσει με σκόνη.

Βαρουφάκης στο libre:Πρόβλεψη για 5ο μνημόνιο και πρόωρες εκλογές

Στο Μεσοχώρι και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλλης Κασόλη πάνω από 100 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και είναι μη κατοικήσιμα. Θα στηθούν περίπου 30 σκηνές στην πλατεία του Μεσοχωρίου ενώ ορισμένοι κάτοικοι ήδη μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Ελασσόνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους και παραμένουν με προσωπική τους ευθύνη.