• 20 Οκτωβρίου, 2021

Σε ύφεση η φωτιά στο Λαύριο – Στάχτη πάνω από 200 στρέμματα δάσους

 Σε ύφεση η φωτιά στο Λαύριο – Στάχτη πάνω από 200 στρέμματα δάσους

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Λαύριο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ξεκίνησε από ξερόχορτα, πιθανόν από το πεδίο βολής της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων, και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Προληπτικά εκκενώθηκαν οικισμοί και μια παιδική κατασκήνωση.

Στην Πυροσβεστική και τις τοπικές αρχές σήμανε συναγερμός για να ανακοπεί η πορεία του μετώπου προς τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Σύμφωνα με καταγγελία του δημάρχου Λαυρεωτικής η φωτιά ξεκίνησε από βολές πυρομαχικών που γίνονταν στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο.

Η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση, για προληπτικούς λόγους , των κατοίκων των οικισμών Αγριλέζα, Καμάριζα, Αγίου Γερασίμου και Σουνίου.

Επίσης απομακρύνθηκαν μετανάστες από τον άτυπο καταυλισμό της περιοχής και οι παιδικές κατασκηνώσεις που φιλοξενούν περισσότερα από 600 παιδιά, στην παραλία της Πούντα Ζέζα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς πήραν μέρος 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, μηχανοκίνητα τμήματα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δυο πεζοπόρα τμήματα, 2 Canadair και 4 ελικόπτερα.

Στο Λαύριο μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού έσπευσε στην περιοχή και άρχισε έρευνες για τα αίτια της φωτιάς.