• 30 Ιουλίου, 2021

Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο

 Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στην Πάρο μετά και από την μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Μάρκο Κωβαίο, το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς αυτή την στιγμή έχει σβήσει και παραμένουν πολλές μικρές εστίες που σιγοκαίνε. Ακόμα πρόσθεσε ότι όλοι είναι σε επιφυλακή προκειμένου να μην υπάρξει κάποια αναζωπύρωση το βράδυ.

Από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο και οι δυνάμεις που βρίσκονται στο έδαφός είναι σε επιφυλακή. Να σημειωθεί επίσης, ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής υλικές ζημίες και η φωτιά δεν εισχώρησε σε οικιστική περιοχή.

Από την αρχή που ξέσπασε η πυρκαγιά στο νησί μετέβησαν ισχυρές Πυροσβεστικές Δυνάμεις οι οποίες έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Συγκεκριμένα στο σημείο βρίσκονται 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ μεταβαίνουν, από Νάξο με πλωτό μέσο του ΛΣ 1 ομάδα πεζ. τμήματος, από Σάμο με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, από Αθήνα με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζ. τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 Α/Φ.

Με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.(Ανακριτικό) έχε μεταβεί στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.