• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε εξέλιξη η φωτιά στην αν. Μάνη – Από την θάλασσα σώθηκαν στο Γύθειο

 Σε εξέλιξη η φωτιά στην αν. Μάνη – Από την θάλασσα σώθηκαν στο Γύθειο

Ένα ελικόπτερο επιχειρεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανατολική Μάνη, προκειμένου, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από ελικόπτερο, στην περιοχή επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού 18 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σκάφη χθες από την περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η Λιμενική Αρχή Γυθείου  ενημερώθηκε χθες για την εκκένωση οικισμών του Δ. Ανατολικής Μάνης λόγω της φωτιάς στην περιοχή, ενώ ζητήθηκε συνδρομή για τον εντοπισμό και την παροχή βοήθειας για απεγκλωβισμό ανθρώπων που κινδύνευαν, από τις παραλίες των εν λόγω
περιοχών του Δ. Ανατολικής Μάνης.

Δεν άντεξε!- Η τελευταία ανάρτηση του Κ. Μίχαλου-Η αγωνία του για το σπίτι και το εργοστάσιό του στο Κρυονέρι που απειλούσαν οι φλόγες

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Λιμενικής Αρχής. Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ, τρία ιδιωτικά σκάφη, ένα επαγγελματικό αλιευτικό, καθώς επίσης και ένα ρυμουλκό.
Το περιπολικό σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλώβισε συνολικά δεκαοχτώ 18 άτομα και τα μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου, ενώ παρέμεινε σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτείτο.