• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Σε έμμεση “καραντίνα” το Βατικανό- Μόνο μέσω διαδικτύου οι ευλογίες του Πάπα

 Σε έμμεση “καραντίνα” το Βατικανό- Μόνο μέσω διαδικτύου οι ευλογίες του Πάπα

epa07194358 A child comes closer to Pope Francis (R) as he leads the weekly general audience in the Paul VI hall, in Vatican City, 28 November 2018. EPA/ETTORE FERRARI

Όσο για την Ρώμη, είναι αισθητή η μείωση των τουριστών στο Βατικανό, μετά και την χθεσινή είδηση ότι διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα στο παπικό κρατίδιο. Tις επόμενες εβδομάδες ο Πάπας Φραγκίσκος θα ευλογεί τους πιστούς μόνο διαδικτυακά και από την τηλεόραση, για να αποφευχθεί η συρροή τους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Η κυβέρνηση Κόντε θέλει να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη είκοσι χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς πολύ συχνά ειδικευμένοι γιατροί και νοσοκόμοι κάνουν εξουθενωτικές βάρδιες, προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς. Είναι σαφές, πλέον, ότι η οικονομία της χώρας θα υποστεί τεράστια ζημιά.

Σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, μόνον στην κόκκινη ζώνη, νότια του Μιλάνου (με 50.000 κατοίκους) κινδυνεύουν να κλείσουν τρεις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αλλά αυτό που θέλει να πετύχει στη φάση αυτή η κυβέρνηση της Ρώμης είναι πρώτα απ’ όλα να σεβαστεί κάθε πολίτης τις συστάσεις των γιατρών, ώστε να σταματήσει η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάπας Φραγκίσκος Βατικανό