• 3 Μαρτίου, 2021

Σε εισαγγελέα Εφετών προήχθη σήμερα η Ελένη Ράικου

 Σε εισαγγελέα Εφετών προήχθη σήμερα η Ελένη Ράικου

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβούλιου του Αρείου Πάγου πέντε αντεισαγγελείς Εφετών προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών, μεταξύ των οποίων και η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Ειδικότερα, προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών οι: Ιωάννης Κούτρας, Ελένη Ράικου, Βασιλική Βλάχου, Γεώργιος Τσιρώνης και Σταματίνα Περιμένη.

Η απόφαση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την προκαταρκτική εξέταση που διετάχθη από την εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες δικές της ποινικές ευθύνες για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για τις καταθέσεις της στον Άρειο Πάγο και στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής αλλά και για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης από την υπόθεση της Novartis.

Η Ελένη Ράικου ήταν μεταξύ των εισαγγελέων που κατέθεσαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και κατά κύριο λόγο στην κατάθεσή της στηρίχθηκε η παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η κατάθεση Ράικου αποτέλεσε και ένα από τα βασικά νομικά επιχειρήματα που οδήγησαν τον έναν από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου στην κρίση περί ενοχής της νυν εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.