• 23 Οκτωβρίου, 2021

Σε χαμηλό 17 ετών η τιμή του πετρελαίου

 Σε χαμηλό 17 ετών η τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου συνέχισε σήμερα την πτωτική του πορεία, με το βαρέλι του αμερικανικού αργού να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών, λόγω, από τη μια πλευρά, της μεγάλης προσφοράς και από την άλλη, της παγκόσμιας ζήτησης που υπονομεύεται από την πανδημία του κοροναϊού.

Στις 12:15 ώρα Ελλάδας, η τιμή του αμερικανικού αργού ( WTI) παράδοσης Απριλίου διαμορφώθηκε στα 25,55 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 5,19% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, έχοντας νωρίτερα αγγίξει τα 25,08 δολάρια.

Η τιμή του βαρελιού μπρεντ Βόρειας Θάλασσας παράδοσης Μαΐου διαμορφώθηκε στα 27,88 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 2,96%.

Στο μέτωπο του ΟΠΕΚ, ο ιρακινός υπουργός πετρελαίου ζητά επείγουσα συνάντηση μεταξύ των μελών του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και παραγωγών εκτός του καρτέλ για να συζητήσουν τη λήψη μέτρων προκειμένου να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου.

Όπως είναι γνωστό, στους κόλπους του ΟΠΕΚ έχει ξεσπάσει πόλεμος τιμών εν μέσω της εξάτμισης της ζήτησης μετά την κατάρρευση της συμφωνίας εφοδιασμού μεταξύ του ΟΠΕΚ και των μεγάλων παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.