• 24 Ιουνίου, 2021

Σε χαμηλές πτήσεις οι εμβολιασμοί – Συγκριτικοί πίνακες για το ασφαλέστερο εμβόλιο

 Σε χαμηλές πτήσεις οι εμβολιασμοί – Συγκριτικοί πίνακες για το ασφαλέστερο εμβόλιο

Οι αριθμοί των εμβολιασμών στη χώρα μας παραμένουν αρκετά χαμηλά, συγκρίνοντας με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Πλέον όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 18 έως 30 ετών ώστε να ανεβούν οι αριθμοί.

Και ενώ η ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων συνεχίζονται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V φαίνεται να κερδίζει ακόμη μία διάκριση, αυτή την φορά στην Σερβία, καθώς θεωρείται το ασφαλέστερο, σε σχέση με όλα τα άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην χώρα.

Αυτό όμως ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες σύμφωνα με τον πίνακα που συγκρίνει τις παρενέργειες των εμβολίων σε 13 χώρες (Ινδία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Αυστρία, Ιταλία, Νορβηγία, Δανία, Ρωσία).

Η ανακοίνωση για τη Σερβία έγινε από το RDIF και τονίζει «τα τελευταία επίσημα στοιχεία στη Σερβία αποδεικνύουν πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι το αποτελεσματικότερο από τα εμβόλια κατά του κοροναϊού που έχουν συμπεριελήφθη στην εθνική ατζέντα. Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το Sputnik V αποδείχθηκε το πλέον αποτελεσματικό. Δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος με το εμβόλιο. Καμία περίπτωση θρόμβωσης»

Πίνακες που συγκρίνουν την ασφάλεια των εμβολίων σε Μεξικό και Ουγγαρία: