• 19 Ιανουαρίου, 2022

Σχολεία: Σχεδόν 25.000 κρούσματα το διήμερο – Κλείνουν δύο τμήματα στο Μοσχάτο

 Σχολεία: Σχεδόν 25.000 κρούσματα το διήμερο – Κλείνουν δύο τμήματα στο Μοσχάτο

Σχεδόν 10.000 κρούσματα (9.688 θετικά self test), σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ειδικότερα εντοπίστηκαν σχεδόν 25.000 θετικά self test τις πρώτες δύο ημέρες της σχολικής χρονιάς του 2022.

«Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ.

Παράθυρο για αναθεώρηση του 50%+1 στα σχολεία – 15.000 κρούσματα, κενά, αντιδράσεις, καταλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι θα ακολουθήσει και τρίτο self test την Πέμπτη για προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές όλοι αυτοί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύοντας χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό προσθέτοντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δύο τμήματα δημοτικού σχολείου στο Μοσχάτο κλείνουν από σήμερα, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό. Το υπουγείο Παιδείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 11 Ιανουαρίου, είναι κλειστό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας. Πάντως, παρά τα 25.000 ενεργά κρούσματα, φαίνεται πως δεν έχει διαπιστωθεί σε κανένα τμήμα της χώρας το 50+1%, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα.Remaining Time-0:00FullscreenMute