• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Σχιστό: Άνοιξε με ΜΑΤ ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – Οργή στο Κερατσίνι

 Σχιστό:  Άνοιξε με ΜΑΤ ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – Οργή στο Κερατσίνι

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Κερατσίνι η καταδρομική επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ που δέχθηκαν τα ξημερώματα εργαζόμενοι του δήμου οι οποίοι με απορριμματοφόρα είχαν κλείσει την είσοδο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό.

Ο δήμος Κερατσινίου εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρει:

Οι τελευταίες πληροφορίες για έμμεσο lockdown – Μάσκα παντού, νέα μέτρα σε σούπερ μάρκετ, και περιορισμοί τύπου Σαξονίας

Καταγγέλλουμε τη χθεσινοβραδινή (1:00 π.μ.) καταδρομική επίθεση των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, σε συνεργασία με τους μηχανισμούς της Περιφέρειας Αττικής στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό.

Η εντολή δόθηκε προφορικά στις αστυνομικές δυνάμεις από την Εισαγγελέα Πειραιά, μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής. Η επίθεση συνοδεύτηκε με προπηλακισμούς και απειλές για συλλήψεις του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και των εργαζομένων του δήμου που βρίσκονταν στα απορριμματοφόρα, τα οποία είχαν κλείσει την είσοδο του ΣΜΑ.

Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή οφείλουν να σεβαστούν και να αφουγκραστούν την οργή και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας που για δεκαετίες επωμίστηκε το βάρος των σκουπιδιών.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγώνες μας για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων του δήμου μας αλλά και των κατοίκων του Πειραιά θα συνεχιστούν μ ένα και μοναδικό αίτημα.

ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ. Διεκδικούμε μια κοινωνικά δίκαιη λύση.

Δεν ανεχόμαστε άλλο να είμαστε η πίσω αυλή της Αττικής.»