Σχέδιο να αυξηθούν οι ΜΕΘ σε 1.200- Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ σε Κικίλια- “Τα 1.600 ευρώ περιλαμβάνουν το συνολικό κόστος”

 Σχέδιο να αυξηθούν οι ΜΕΘ σε 1.200- Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ σε Κικίλια- “Τα 1.600 ευρώ περιλαμβάνουν το συνολικό κόστος”

Πρόταση να αυξηθούν μέσα σε μια εβδομάδα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε 1.200 έχουν υποβάλλει στο υπουργείο Υγείας οι Ανδρέας Ξανθός, Παύλος Πολάκης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουν κατά τον χώρο της Υγείας, όπως είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ” Στο Κόκκινο” και τον Νίκο Ξυδάκη.

Η πρόβλεψη του Παύλου Πολάκη, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σοβαρή: Από όσους χρειαστούν ΜΕΘ και εισαχθούν θα επιζήσει το 70%, εκτός ΜΕΘ θα χάσει την μάχη το 99%!


Όπως είπε, έχουν ενημερωθεί Κικίλιας-Χαρδαλιάς για το πώς θα γίνουν σε μία εβδομάδα 1.200 τα διαθέσιμα κρεβάτια σε ΜΕΘ, ενώ τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επανέλθει σε εθνική βιομηχανία η παραγωγή υλικών όπως μάσκες, φόρμες, ακόμη και φάρμακα.

«Τα όσα συμβαίνουν με τα τεστ και τις κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά νοσοκομεία είναι άλλη μία αρπαχτή σε συνεργασία με τα τρωκτικά του ιδιωτικού τομέα, ως τώρα δεν ήθελαν να δίνουν κρεβάτια ΜΕΘ στο σύστημα, τώρα τα δίνουν για €1.600 αντί €800», είπε ο Π. Πολάκης.

Την ώρα που πρέπει να κάνουν το τεστ το υγειονομικό προσωπικό και αυτοί με συμπτώματα και το Δημόσιο δεν μπορεί, πού βρίσκουν οι ιδιώτες τα αντιδραστήρια; αναρωτήθηκε. Και μάλιστα με επιχορήγηση 30 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ… Η γυναίκα που πέθανε στην Καστοριά δεν έκανε τεστ, αλλά η ανθυποσελέμπριτι λέει «το έκανα» και βάζει και φωτογραφία στο instagram, είναι να τρελαίνεσαι, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όπως επανέλαβε, ο ίδιος και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλυτικά εξηγήσει με επαφές ακόμη και με τους κ.κ. Κικίλια και Χαρδαλιά πώς σε μία εβδομάδα μπορούν να γίνουν 1.200 τα 550-600 σήμερα κρεβάτια σε ΜΕΘ, ενώ σε σχετική ερώτηση εκτίμησε ότι, στα πρότυπα άλλων χωρών, ο Στρατός μπορεί να στήσει και νοσοκομεία, αλλά το θέμα είναι να μην φτάσουμε εκεί. Από όσους την χρειαστούν, μέσα σε ΜΕΘ θα επιζήσει 70%, εκτός θα πεθάνει το 99%, όπως επανέλαβε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει πως μέσω της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα εντάσσονται στον σχεδιασμό οι ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ και αυξημένης φροντίδας, και εξηγεί πως το ποσό των 1.600 ευρώ ημερησίως περιλαμβάνει και το συνολικό κόστος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δίνεται από τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Η θωράκιση θέλει και όπλα και τα όπλα δεν έχουν φτάσει ακόμα, τόνισε εξάλλου, καταγράφονται πάρα πολλές ελλείψεις στην προστασία του προσωπικού και στα νοσοκομεία δεν έχει φτάσει ακόμη το υλικό που παρελήφθη από την Κίνα. Για το άμεσο μέλλον, υπογράμμισε ότι είναι επιτακτικό να επανέλθει σε εθνική βιομηχανία η παραγωγή αυτών των υλικών, η στρατιωτική βιομηχανία της Ελλάας έχει την υποδομή να τα παράξει -και ρούχα και παπούτσια και φάρμακα.

Χαρακτήρισε εξάλλου προβληματική την διαχείριση του ΕΟΔΥ ήδη από τα πρώτα περιστατικά που ήρθαν από το Ισραήλ, όταν διοικητικοί υπάλληλοι καθησύχαζαν εσφαλμένα γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό.