• 29 Ιανουαρίου, 2022

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της Φώφης και διάλυσης του ΚΙΝ.ΑΛ μέσω…”προθύμων”;

 Σχέδιο αποσταθεροποίησης της Φώφης και διάλυσης του ΚΙΝ.ΑΛ μέσω…”προθύμων”;

Παρότι έχουσα προνομιακή σχέση με τα μέσα ενημέρωσης που στήριξαν και στηρίζουν τη Ν.Δ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά το παρελθόν, η Φώφη Γεννηματά δεν βρίσκει εσχάτως διαύλους επικοινωνίας. Οφείλεται, με βεβαιότητα, στο γεγονός πως η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ ασκεί πλέον σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να στρέψει την γραμμή του κόμματός της και να ανταγωνιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας τον “επαναπατρισμό” κάποιων παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Ίσως να μην είναι, όμως, μόνο αυτό. Ο Γιώργος Λακόπουλος στο anoixtoparathyro.gr περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες του, πως στο Μέγαρο Μαξίμου εξυφαίνεται σχέδιο αποσταθεροποίησης της κ. Γεννηματά και, πιθανώς, διάλυσης του ΚΙΝ.ΑΛ κατά το μοντέλου του “Ποταμιού”.

Γράφει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λακόπουλος:

Εκτός από το πρότυπο της ομάδας Βενιζέλου, που πήρε δυο υπουργεία , αλλά και τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει λίστα εν ενεργεία βουλευτών του Κινάλ προς προσεταιρισμό με πολιτικά ανταλλάγματα.

Πρακτικά το σύστημα Μητσοτάκη θα εφαρμόσει στο Κινάλ το σχέδιο διάλυσης του Ποταμιού, βουλευτές και στελέχη του οποίου εγκατέλειψαν τον Σταύρο Θεοδωράκη και μεταπήδησαν απευθείας στο σύστημα Μητσοτάκη.

Η επικεφαλής του Κινάλ, αντιλαμβανόμενη τις μητσοτακικές προθέσεις , επιτέθηκε ευθέως στον Πρωθυπουργό με αφορμή το σκάνδαλο Βρούτση:

«Η άτακτη υποχώρηση του κ. Μητσοτάκη δεν τον απαλλάσσει. Από αυτόν εκπορεύονται οι εντολές και οι αποφάσεις».