• 29 Ιανουαρίου, 2022

Σάσα Σταμάτη: Γιατί έκανα ντου και διέκοψα την παράσταση του Ζαραλίκου – Η περιγραφή του stand up κωμικού για όσα έγιναν (vid)

 Σάσα Σταμάτη: Γιατί έκανα ντου και διέκοψα την παράσταση του Ζαραλίκου – Η περιγραφή του stand up κωμικού για όσα έγιναν (vid)

Η Σάσα Σταμάτη μετά το σάλο, αποφάσισε να εξηγήσει γιατί εκνευρίστηκε, και έκανε ντου διακόπτοντας την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου ενώ και ο stand up κωμικός περιέγραψε από τη δική του σκοπιά τα όσα έγιναν.

«Ο λόγος που εχθές το βράδυ δεν συγκρατήθηκα και αντέδρασα τόσο έντονα ήταν γιατί ένιωσα στο όνομα της σάτιρας και της πλάκας να προσβάλλονται οι Αρβανίτες και Μανδραίοι, βλέποντας μάλιστα την ίδια στιγμή να προβάλλονται σε video wall εικόνες από την καταστροφική πλημμύρα που συνεχίζει να μας πονάει τόσα χρόνια μετά», αναφέρει η Σάσα Σταμάτη.

Υποστηρίζει πως είναι «γελοίο να λένε ότι κυκλοφορώ με μπράβους» και εχθές βρισκόταν μαζί με φίλους της. Υποστηρίζει πως «μου αρέσει η κανονική και όχι η επιλεκτική και κατευθυνόμενη σάτιρα» που «εξυπηρετεί συγκεκριμένες επιδιώξεις βασιζόμενη σε καραμπινάτες ψευτιές». «Θα μου επιτρέψετε να είμαι λίγο παραπάνω… μυγιάγγιχτη, για όσους ήταν εκεί βοηθώντας με πράξεις και χωρίς μεγάλα και ψεύτικα λόγια. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε», καταλήγει στην ανάρτησή της η Σάσα Σταμάτη.

Ομάδα… θεατών με τη Σάσα Σταμάτη διέκοψε την παράσταση του Ζαραλίκου – Σάλος στο twitter (vid)

Ολόκληρη η ανάρτηση της Σάσας Σταμάτη:

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά, με αυτό το post δεν απαντώ σ’ εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την δολοφονία χαρακτήρων, αλλά αποκλειστικά και μόνο τους φίλους μου που από το πρωί βλέπουν απίστευτη επίθεση εναντίον μου. Την τρέλα μου σαν άνθρωπο την ξέρετε όλοι. Δεν την έκρυψα ποτέ και ούτε πρόκειται να προσποιούμαι τη σοβαρή και την καθωσπρέπει, ούτε βέβαια να μπω στα καλούπια που θέλουν μερικοί. Αυτή είμαι και σ’ όποιον αρέσω για τους άλλους δεν θα μπορέσω.

Ο λόγος που εχθές το βράδυ δεν συγκρατήθηκα και αντέδρασα τόσο έντονα ήταν γιατί ένιωσα στο όνομα της σάτιρας και της πλάκας να προσβάλλονται οι Αρβανίτες και Μανδραίοι, βλέποντας μάλιστα την ίδια στιγμή να προβάλλονται σε video wall εικόνες από την καταστροφική πλημμύρα που συνεχίζει να μας πονάει τόσα χρόνια μετά. Εγώ όπως και τότε έτσι και τώρα ζω στη Μάνδρα, είμαι βέρα Αρβανίτισσα και περήφανη γι αυτό. Δεν ανέχομαι λοιπόν να υπάρχει οποιαδήποτε “σάτιρα” που να παραπέμπει στην τραγωδία που ζήσαμε τέτοιες μέρες πριν από 4 χρόνια με 23 δικούς μας ανθρώπους να χάνονται άδικα και τραγικά.

Κατά τα άλλα είναι γελοίο να μου λένε ότι κυκλοφορώ με μπράβους, αφού το μόνο που με συνοδεύει είναι η τρέλα μου και το αυτοκίνητό μου και κάποιες φορές κανένας φίλος μου όπως έγινε εχθές. Όσο για το αν μου αρέσει η ΚΑΝΟΝΙΚΗ και όχι η επιλεκτική και κατευθυνόμενη σάτιρα που έχει μοναδικό σκοπό να ακούγεται ευχάριστη σε συγκεκριμένα αυτά και να εξυπηρετεί συγκεκριμένες επιδιώξεις βασιζόμενη σε καραμπινάτες ψευτιές, να ξέρετε ότι υπήρξα τεράστια φαν του Χάρρυ Κλυνν και του Τζίμη Πανούση, που μονίμως προσπαθώ και να αντιγράφω. Φαντάζομαι ότι θα τρίζουν τα κόκκαλα και των δύο με τέτοιες κακοστημένες και κιτς “παραστάσεις” σαν τη χθεσινή. Οπότε αν χρωστάω μία συγγνώμη είναι σ’ εκείνους που πήγαν να περάσουν μία ήρεμη Πέμπτη βράδυ και βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το σκηνικό.

ΥΓ. Επειδή είδα ανακοινώσεις από τα κόμματα για το περιστατικό, εύχομαι να δείξουν την ίδια ευαισθησία στην επόμενη πλημμύρα, που θα ήταν και πιο χρήσιμο για την κοινωνία. Από υποκρισία βλέπετε, χορτάσαμε τόσα χρόνια. Γιατί στη Μάνδρα δεν ήρθε κανείς από δαύτους και οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές. Οπότε θα μου επιτρέψετε να είμαι λίγο παραπάνω… μυγιάγγιχτη, για όσους ήταν εκεί βοηθώντας με πράξεις και χωρίς μεγάλα και ψεύτικα λόγια. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η Σάσα Σταμάτη φαίνεται να μιλά σε έντονο ύφος στον κωμικό, ενώ λογομαχεί και με άλλους θεατές της παράστασης πριν αποχωρήσει μαζί με κάποιους άλλους άνδρες που την συνόδευαν.

Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Ζαραλίκος υποστήριξε ότι επίθεση ήταν στημένη. Ήρθαν επί τούτου για να διακόψουν την παράσταση, επισημαίνει ο στο avgi.gr.

Όπως περιέγραψε η Σάσα Σταμάτη με δύο από τα άτομα που τη συνόδευαν, μπούκαραν στη σκηνή ενώ ένα τρίτο άτομο με το κινητό τραβούσε βίντεο και άλλα δυο άτομα ήταν ανάμεσα στους θεατές. “Από τα πέντε άτομα, όπως μου είπαν και οι άνθρωποι του θεάτρου, τα δυο ήταν σίγουρα μπράβοι” είπε ο ηθοποιός.

Πάνω στη σκηνή η Σάσα Σταμάτη με κατηγορούσε ότι είπα λέξεις και φράσεις οι οποίες, όμως, δεν αναφέρονται στην παράσταση ούτε σε γνωστό εφοπλιστή.

Η παράσταση, όπως μας είπε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, που έχει τίτλο «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» είναι πολυεπίπεδη και γίνεται σατιρική σύνδεση με όλα τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Για παράδειγμα εάν ήταν ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης πώς θα εξελισσόταν η επανάσταση του 1821.

“Η έφοδος της Σάσας Σταμάτη και των συνοδών της στη σκηνή”, είπε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, “εξαγρίωσε τους υπόλοιπους θεατές που κινήθηκαν εναντίον τους και άρχισαν να ανεβαίνουν στη σκηνή”. 

“Η προσπάθειά μου ήταν να εκτονώσω την κατάσταση γιατί οι υπόλοιποι θεατές άρχισαν να τους γιουχάρουν και να ανεβαίνουν στη σκηνή με απειλητικές διαθέσεις. Προσπάθησα να ηρεμήσω τα πράγματα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Τελικά η Σάσα Σταμάτη και οι πέντε συνοδοί της, μπροστά στην αντίδραση του κόσμου αναγκάστηκαν να φύγουν από το θέατρο”, μας επεσήμανε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Ο γνωστός stand up κωμικός, ξεκαθαρίζει πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι άνθρωποι της εξουσίας και της πολιτικής και της οικονομικής που σατιρίζω, είναι απέναντί μου. Δεν έχω αγαπημένο λεφτά ούτε κάποιον που αντιπαθώ περισσότερο. Δεν έχω φίλους σε αυτό το επίπεδο. Οι φίλοι μου είναι της τάξης μου, είναι στις λαϊκές αγορές».

Στην ερώτησή μας εάν μετά το πρωτοφανές περιστατικό και την προσπάθεια λογοκρισίας με βίαιο τρόπο, φοβάται, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μας απάντησε: «Το κάνω χρόνια αυτό. Το χειρότερο που φοβάμαι είναι να μην σταματήσω να κάνω αυτό που αγαπώ».