• 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία – Τα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους

 Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία – Τα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους

Σαρωτικούς ελέγχους τις επόμενες 10 μέρες σε όλα τα γηροκομεία της χώρας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Χαρδαλιάς: Αύξηση κρουσμάτων στην Αττική τις τελευταίες ημέρες – Θα αυξηθούν οι έλεγχοι – Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

«Για να πετύχουμε τον στόχο μας λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, ειδικά στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων», είπε και ανακοίνωσε «σαρωτικούς ελέγχους στις μονάδες φροντίδων ηλικιωμένων με στόχο τις επόμενες 10 μέρες να έχουν ελεγχθεί όλοι οι χώροι».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή και αφορούν στους εργαζομένους στις συγκεκριμένες μονάδες.

Αυτά έχουν ως εξής:

Αναβολή μη αναγκαίων αδειών
Υποχρεωτικό το τεστ 48 ώρες πριν την επάνοδο τους στην εργασία
Αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό
Περιορισμός πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους
Αποφυγή επαφών που παρουσιάζουν συμπτώματα
Αν κάποιος εργαζόμενος έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα συνιστάται η θερμομέτρηση 2 φορές τη μέρα, η διαμονή σε διαφορετικό χώρο από το κρούσμα και αν είναι δυνατόν η μετακίνηση του σε άλλο σπίτι.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τις επόμενες μέρες παρουσιάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις 8.450 στρατεύσιμοι. Όλοι τους θα περάσουν από 7-23 Σεπτεμβρίου από τεστ Covid-19, που θα διενεργήσουν, στα σημεία κατάταξής τους, υγειονομικά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΕΟΔΥ.