• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων με 8.000 αστυνομικούς

 Σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων με 8.000 αστυνομικούς

Στο δρόμο βγαίνουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, 8.000 αστυνομικοί σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του Star, οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν στην σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου τέθηκε επί τάπητος ο συντονισμός των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της αρχής διαφάνειας. Τα μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων θα πραγματοποιούν ελέγχους από το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο.