• 26 Ιουλίου, 2021

“Σαρώνουν” το Αιγαίο τα τουρκικά αλιευτικά – Η ανάρτηση του Καμμένου για επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου

 “Σαρώνουν” το Αιγαίο τα τουρκικά αλιευτικά – Η ανάρτηση του Καμμένου για επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου

Με αναρτήσεις του στα Social Media ο Πάνος Καμμένος αναφέρεται στην παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο.

Όπως ανέφερε σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων από την Σέριφο, εντόπισε αρμάδα τουρκικών αλιευτικών, τα οποία μάλιστα δεν είχαν αναρτήσει την ελληνική σημαία, όπως είναι υποχρεωμένα.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για πέντε τουρκικά αλιευτικά σε σχηματισμό τα οποία εκινούντο με χαμηλή ταχύτητα, γεγονός που παραπέμπει μάλλον σε υβριδική επιχείρηση παρά σε ψάρεμα.

Ο πρώην υπουργός άμυνας έγραψε συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Είμαι βέβαιος ότι το ΛΣ και το ΠΝ είναι σε ετοιμότητα και κάνουν το καθήκον τους αλλά η εικόνα σχηματισμού 5 τουρκικών αλιευτικών χωρίς Ελληνική σημαία για αβλαβή διέλευση με 1 μίλι ταχύτητα 3 μίλια από τη ΣΕΡΙΦΟ είναι ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια και σίγουρα δεν ψαρεύουν….

Ανάλυση: Η διείσδυση Τσίπρα στον μεσαίο χώρο με όρους Αριστεράς

Αυτή ήταν η ανάρτηση του πρώην ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με την ανάλογη φωτογραφία – ντοκουμέντο.

Ο Πάνος Καμμένος μάλιστα έκανε και δεύτερη ανάρτηση λέγοντας:

Και για να μην βιαστούν από απέναντι να πουν για «κλούβες με ψάρια» απλά θυμίζω ότι σαρώνουν με τα συρόμενα περιοχή ασκήσεων υποβρυχίων χαρτογραφημένη. Ο ίδιος τους πλησίασα εχθές το πρωί …..

Αναρτώντας σχετική φωτογραφία από το GPS:

Η φωτογραφία – ντοκουμέντο που ανάρτησε ο Πάνος Καμμένος

Να σημειωθεί ότι οι θέσεις των τουρκικών αλιευτικών είχαν εντοπιστεί και είχαν αναπτυχθεί από το militaire.gr όπως ακριβώς αποτυπώνονταν στην ιστοσελίδα marinetraffic

Είναι πλέον εμφανές ότι οι τούρκοι προβαίνουν σε επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου με τα αλιευτικά τους να κάνουν σουρωτήρι το Αιγαίο την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει λόγο για ένα ήρεμο καλοκαίρι.