• 5 Αυγούστου, 2021

Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Δέλτα: Δεκαπενταύγουστος με 3.500 κρούσματα

 Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Δέλτα: Δεκαπενταύγουστος με 3.500 κρούσματα

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού προβλέπουν τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, το επόμενο διάστημα, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.

Μιλώντας στον ANT1, ανάφερε ότι υπολογίζονται σε 2.600 τα ημερήσια κρούσματα στα τέλη Ιουλίου, ενώ το Δεκαπενταύγουστο οι προβλέψεις που βασίζονται στην ανάλυση των λυμάτων δείχνουν ότι τα κρούσματα αναμένεται να φτάσουν στα 3.500 κρούσματα ημερησίως.

Ραφήνα: Οριστικά 14 θετικοί από τα 81 τεστ που έγιναν στο πλοίο

«Αυτό που βλέπουμε οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων και ίσως και στην υπερβολική διασκέδαση», δήλωσε εξηγώντας ότι προς το παρόν μόνο το 10- 15% των κρουσμάτων είναι της μετάλλαξης Δέλτα.

«Η Δέλτα θα κυριαρχήσει τέλος Ιουλίου γι’ αυτό είναι κρίσιμο το τι θα κάνουμε τώρα», τόνισε και ερωτηθείς για το μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε, παρέπεμψε στις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, επίσης στον ΑΝΤ1, «προφανέστατα η λύση είναι ο γρήγορος εμβολιασμός».

«Οι εκλογές κερδίζονται πόρτα- πόρτα. Κάπως έτσι πρέπει να πείσουμε για τον εμβολιασμό κι αυτό χρειάζεται κινητοποίηση όλων, με τη συμμετοχή των Δήμων, της Εκκλησίας, όλων», συμπλήρωσε σχετικά και τόνισε: «Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τη διασπορά νωρίτερα. Να μπορούμε να καταλάβουμε για ποια διασπορά πρόκειται και να πάμε σε στοχευμένη επιτήρηση».

Ακόμα, εκτιμά ότι για την ανακοπή του κύματος πρέπει να γίνονται «υποχρεωτικά self test σε όλους τους εργαζόμενους και συστάσεις σε αυτούς που δεν είναι υποχρεωμένοι» να τα κάνουν.

Επίσης, «να διευκολυνθούν όλοι να εμβολιαζόμαστε στον τόπο που βρισκόμαστε. Να γίνει ο εμβολιασμός όσο πιο εύκολος γίνεται».

«Αν ληφθούν μέτρα θα πρέπει να είναι σοβαρά και να τηρηθούν», είπε και πρότεινε «μάσκα παντού και απαγόρευση της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους».

Πηγή: ethnos.gr