• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Πάμε για 700 κρούσματα τον Δεκέμβριο

 Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Πάμε για 700 κρούσματα τον Δεκέμβριο


Η δεύτερη πιο ανησυχητική πρόβλεψη της ημέρας έρχεται από τον καθηγητή του ΑΠΘ, Δημήτρη Σαρηγιάννης ο οποίος είπε: «Πηγαίνουμε -προβλέψιμα- ανησυχητικά», αναφορικά με τα καθημερινά νέα κρούσματα σε πάνω από 300 κατά μέσο όρο.

Οι ειδικοί “δείχνουν” μίνι καραντίνα- Ανησυχητικές προβλέψεις Δερμιτζάκη-Παγώνη

Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο OPEN είπε πώς «από τη στιγμή που θα μπούμε σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες κι εμείς θα είμαστε πιο πολλοί στους χώρους με χειρότερο αερισμό, αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερη πίεση» προβλέποντας ότι τον Νοέμβριο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα ξεπερνά καθημερινά τα 400 και τον Δεκέμβριο τα 700.

Θέτοντας τα μέτρα τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να παρθούν ανέφερε: «Τα νούμερα είναι σταθερά υψηλά. Αν κρατούσαμε την τηλεργασία στο 75% θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση. Επίσης από τα μέσα Οκτωβρίου πρέπει να έχουμε μάσκες μέσα και έξω».

Αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία, ήταν ξεκάθαρος: «Πρέπει να γίνουν τάξεις των 15 παιδιών. Να βρεθούν χώροι στους Δήμους. Σε τάξεις με μεγάλο συγχρωτισμό, είναι δύσκολο να τηρηθούν συνθήκες υγιεινής, θα πρέπει να βρεθούν τεχνολογικές λύσεις (για εξαερισμό κτλ)».