• 23 Ιουλίου, 2021

Σαρηγιάννης: 1.500 κρούσματα την ημέρα τον Σεπτέμβριο – Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει έως τις 15 Αυγούστου

 Σαρηγιάννης: 1.500 κρούσματα την ημέρα τον Σεπτέμβριο – Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει έως τις 15 Αυγούστου

Ανοδική πορεία στα κρούσματα και ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα “βλέπει” o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και ζητώντας από τους πολίτες να εμβολιαστούν γρήγορα.

“Ο ρυθμός καθόδου των κρουσμάτων έχει αντιστραφεί. Από χθες είμαστε σε πολύ ελαφρά θετικό ρυθμό που συνεχίστηκε και σήμερα. Είναι φανερό ότι η μετάλλαξη “Δέλτα” παίζει μεγάλο ρόλο. Πιστεύω ότι και η νιγηριανή μετάλλαξη έπαιξε ρόλο στην αντιστροφή πορείας, γιατί η “Δέλτα” δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα πάρα πολύ. Αλλά η “Δέλτα”’ έχει την δυναμική να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Υπολογίζουμε ότι με φυσιολογικούς ρυθμούς μπορεί να επικρατήσει στην χώρα μέχρι τις 15 Αυγούστου και έπειτα. Είναι απαραίτητο να πάρουμε μέτρα. Μέτρα σημαίνει να εμβολιαστούμε γρήγορα και χωρίς αμφιβολίες” δήλωσε ο καθηγητής στο Mega και την εκπομπή “Live News”.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη, τα ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο θα είναι 1.000, ενώ στις τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου 1.500.