Σανγκάη: Ελληνίδα περιγράφει το σκληρό lockdown – “Ούτε στον κήπο”

 Σανγκάη: Ελληνίδα περιγράφει το σκληρό lockdown – “Ούτε στον κήπο”

Τις συνθήκες που επικρατούν στην Σανγκάη με το σκληρό lockdown  λόγω του κοροναϊού περιέγραψε μια Ελληνίδα.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Οικονόμου που είναι κάτοικος της Σανγκάης, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι η κατάσταση στη Σανγκάη είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς, λόγω του lockdown για τον κορωνοϊό, δε μπορούν να βγουν από το σπίτι, ούτε καλά καλά στους κήπους, ενώ τα ψώνια πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.

Ανεπιθύμητος στο Κίεβο ο πρόεδρος της Γερμανίας

 «Για εμάς δεν είναι τόσο πρωτόγνωρο γιατί εμείς είχαμε ξαναπεράσει και την πρώτη καραντίνα, πριν από δύο χρόνια. Έχουμε μια εμπειρία, είμαστε πιο εξοικειωμένοι και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα», ανέφερε η Ελένη Οικονόμου.

«Ξέραμε αρχικά ότι η καραντίνα θα κρατούσε από την 1η του μήνα μέχρι τις 5 Απριλίου και με βάσει τα τεστ που θα κάνουμε και τα αποτελέσματα αυτών, θα παρθεί η απόφαση για το αν θα συνεχιστεί και πόσο θα συνεχιστεί», επισήμανε η Ελένη Οικονόμου.

 «Ούτε καν στον κήπο του συγκροτήματος δεν μπορούμε να κατέβουμε κάτω. Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Η κάθε πολυκατοικία έχει 2-3 εθελοντές που βγάζουν τα πακέτα, τα οποία είναι διαθέσιμα και περιέχουν φαγητά και είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης, διαλέγεις τι θέλεις, πληρώνεις τον εθελοντή και στη συνέχεια πραγματοποιείται η μαζική παραγγελία της πολυκατοικίας. Όταν έρθουν τα πράγματα, πηγαίνει ο εθελοντής στο gate του συγκροτήματος, παραλαμβάνει τα πράγματα, τα φέρνει στο ισόγειο και μετά μας ενημερώνει ότι ήρθαν οι παραγγελίες και ένας ένας παραλαμβάνει τα πράγματα του», περιέγραψε η Ελένη Οικονόμου, για το πως βιώνει το lockdown στη Σανγκάη.

«Το θετικό είναι ότι υπάρχει υποστήριξη από όλους, είτε εθελοντές, είτε κάτοικοι του συγκροτήματος και το βασικό είναι ότι το κράτος έχει δώσει κάποια τρόφιμα δωρεάν στον κόσμο», συμπλήρωσε η Ελένη Οικονόμου.

Μανώλης Δράκος