Σανγκάη: Αρπάζουν πολίτες και τους στέλνουν σε στρατόπεδα για κοροναϊό (vid)

 Σανγκάη: Αρπάζουν πολίτες και τους στέλνουν σε στρατόπεδα για κοροναϊό (vid)

Σοκαριστικά στιγμιότυπα από την Σαγκάη, όπου και έχει επιβληθεί lockdown στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τον κοροναϊό.

Οπλισμένοι άντρες, φορώντας στολές κατά της Covid προσπαθούν να αρπάξουν πολίτη μέσα από το σπίτι του με σκοπό να τον μεταφέρουν σε στρατόπεδο καραντίνας.

Τσόμσκι: “Πλησιάζουμε το πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας”

Άνδρες με βαρύ οπλισμό, έχουν το ελεύθερο από τις Αρχές, να εισβάλουν στα σπίτια πολιτών να τους αρπάζουν, με κάθε τρόπο, και να τους οδηγούν στα στρατόπεδα.

«Είστε όλοι γκάγκστερς… Ξέρετε το αποτέλεσμα του τεστ μου», τους λέει ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι του πολυόροφου κτιρίου όπου στεγάζεται το σπίτι του.

Στη συνέχεια ακούγεται μεταλλικός ήχος που παραπέμπει σε πυροβολισμό και άνδρες με την στολή προστασίας για τον κορωνοιό, τον ωθούν στο μπαλκόνι με τις ασπίδες με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν.

«Μην σκαρφαλώνεις πάνω μου, τράβα του το πόδι», λέει κάποιος από το «ειδικό κλιμάκιο» σύμφωνα με όσα γράφουν στο twitter. Ο άνδρας αντιστέκεται σθεναρά. Κάποιος ζητάει ένα μαχαίρι και στη συνέχεια αναζητούν το όνομά του. 

«Το βρήκα», φωνάζει κάποιος άλλος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο άνδρας πέφτει στο έδαφος και δεν κινείται.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές στο Twitter που λένε ότι οι πολίτες που δεν κάνουν καθημερινά τεστ για τον κορωνοιό συλλαμβάνονται.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, αποτυπώνονται εικόνες απόλυτης φρίκης άτομα που φορούν προστατευτικές στολές και μαζεύουν ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες νόσησαν με κορωνοϊό, προκειμένου να τα θανατώσουν.

Σε άλλο βίντεο άτομο που φορά προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό έρχεται σε αντιπαράθεση με γυναίκα που διαμαρτύρεται και δεν διστάζει να της ασκήσει βία, χτυπώντας την.

Μανώλης Δράκος