• 30 Νοεμβρίου, 2020

Σάλος στο Twitter για το βίντεο με τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Βουλή (vid,pics)

 Σάλος στο Twitter για το βίντεο με τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Βουλή (vid,pics)

Από τις 6 χθες το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ κι επί τρεις ώρες όλοι οι διερχόμενοι έμειναν έκπληκτοι με τις εικόνες που προβάλλονταν στην πρόσοψη της Βουλής με αφορμή την γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βίντεο που προβαλλόταν ξεκινούσε με τη Μάχη του Μαραθώνα και περιελάβανε τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το Υγρό Πυρ στο Βυζάντιο, την Επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα του 1904-1908, τους Α’ και Β’ Παγκόσμιους Πολέμους, σύγχρονες εικόνες από τα σώματα του Ελληνικού Στρατού, αλλά και την προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων, Παναγία.

«Το προβαλλόμενο οπτικό αφιέρωμα μάς υπενθυμίζει ότι και στις σημερινές συνθήκες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με υψηλό φρόνημα και προσήλωση στις δημοκρατικές αρχές και τις ανθρωπιστικές αξίες, προασπίζουν με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, προασπιζόμενες ταυτόχρονα την ειρήνη και την ευημερία του τόπου μας» ανέφερε η Βουλή στο μήνυμά της.

Τα σχόλια για το διάρκειας τεσσάρων λεπτών βίντεο ήταν πολλά και στην πλειοψηφία τους αρνητικά, με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτή την κίνηση.