• 1 Οκτωβρίου, 2020

Σάλος στη Ν.Δ για την “λευκή αποχή” στην ψηφοφορία για Πολάκη

 Σάλος στη Ν.Δ για την “λευκή αποχή” στην ψηφοφορία για Πολάκη

Σοβαρό εσωκομματικό θέμα έχει ανοίξει στη ΝΔ η μη άρση ασυλίας του Π. Πολάκη – Άρχισαν οι δημόσιες συγγνώμες προς τον εκδότη από Ά. Γεωργιάδη και Κ. Μπογδάνο. Τουλάχιστον 18 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ενός πολιτικού προσώπου που θεωρείται το “απόλυτο κακό” για τη Ν.Δ.

Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό και αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου, αφενός για το ότι βουλευτές του κόμματος αρνήθηκαν να συνταχθούν στην άρση της ασυλίας Πολάκη, αφετέρου επειδή η διαδικασία δρομολογήθηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του εκδότη των “Παραπολιτικών” Γιάννη Κουρτάκη, ενός ανθρώπου των μίντια απολύτως ταυτισμένου με τη Ν.Δ αλλά και στενού συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση άρσης ασυλίας αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση προς τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη. Επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 κατά και ένας δήλωσε «παρών».

Ήδη οι πρώτοι βουλευτές με δηλώσεις τους ζητούν συγγνώμη από τον εκδότη αλλά και απόδοση ευθυνών. Πρώτος και… καλύτερος ποιος άλλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαρισμό στο twitter:

«Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες.

Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε.

Δεν θα επαναληφθεί».

Στο ίδιο μήκος και το σχόλιο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. «Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν» ανέφερε.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του εκδότη με την οποία έκανε γνωστό ότι μετά την ψηφοφορία στη Βουλή κατέθεσε και νέα μήνυση και αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη, δίνοντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στη ΝΔ να την υπερψηφίσει.

Τι συνέβη νωρίτερα

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η αίτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη.
Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 80 βουλευτές και κατά 84 βουλευτές με αποτέλεσμα να μην αίρεται η ασυλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητήθηκε έπειτα από μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποχή δεκάδων βουλευτών της ΝΔ έχει προκαλέσει συναγερμό στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ειδοποιήθηκαν με sms προκειμένου να παραβρεθούν στην ψηφοφορία.

Η ομιλία Πολάκη

«Ήξερα τον Κουρτάκη και από χθες ή είχα να μοιράσω στα Χανιά τίποτα χωράφια; Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία άρση ασυλίας βουλευτή για τέτοια ζητήματα. Αναρίθμητοι συνάδελφοι έχουν τεκμηριώσει γιατί ένας βουλευτής πρέπει να κρίνεται από την Βουλή για όσα λέγονται εντός Κοινοβουλίου, όχι ποινικά. (…) Στο τέλος η πολιτική θα υπαγορεύεται από τους Κουρτάκηδες και τους Μαρινάκηδες» ανέφερε ο κ. Πολάκης, απαριθμώντας σειρά υποθέσεων συναδέλφων του, για τους οποίους δεν ήρθη η ασυλία.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι δέχεται πόλεμο επειδή αποκάλυψε σκάνδαλα και «υπερβολικές» χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στον κ. Κουρτάκη. «Τον ξεσκέπασα και τα πήγα όλα αυτά στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι το πόρισμα του Μεικτού Κλιμακίου που αποδεικνύει ότι εταιρίες συμφερόντων Κουρτάκη είναι μεταξύ άλλων το “Βελόνα και Κλωστή”, που πήρε 50.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Έχω από πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για το 2014, όπου φαίνεται ότι πήρε γύρω στο 1.000.000 ευρώ, άλλα τόσα έπαιρνε το 2013 και πρόλαβε και το 2015 να πάρει καμιά 300.000. Πώς τα έπαιρνε αυτά; (…) Στο ιατρικό site healthpro για μπάνερ ενός μήνα πήρε 16.000 ευρώ, που δεν το ξέρει η μάνα του, ενώ στα “Παραπολιτικά” πήρε 5.500 ευρω, επειδή αυτό μπορεί να το έψαχνε κάποιος» ανέφερε ο κ. Πολάκης, αποδίδοντας στον γνωστό εκδότη χαρακτηρισμούς, όπως «διεφθαρμένος λακές», ανέφερε.

«Για αυτά μου επιτίθεται ο Κουρτάκης. Αυτές είναι οι μεθοδεύσεις του για να με εξοντώσει ως πολιτικό. Προσωπικές επιθέσεις από την προσωπική του σελίδα με λάσπη και οχετό, τύπου “Μακελειό”. Με κατηγορεί ότι τον λασπολόγησα επειδή είπα ότι έκανε τα πάντα για να μην εκλεγώ. Δυστυχώς για τον Κουρτάκη και τους φίλους του, οι πολίτες των Χανίων με τίμησαν με την ψήφο τους. Δυστυχώς για τον Κουρτάκη και τους φίλους του θα τιμήσω του 15.000 σταυρούς που πήρα. Είπα ότι έγιναν πολλά τραπεζώματα και συνεστιάσεις προκειμένου να μη βγει ο Πολάκης. Γνωρίζω ότι εξυφαίνονται νέες μεθοδεύσεις. Θέλετε να με φιμώσετε για να μην ενοχλώ. Έχετε στήσει βιομηχανία αγωγών, ο δικηγόρος μου δεν προλαβαίνει να δικάζει. Μέχρι τώρα καμία δεν έχει βγει υπέρ του, εκτός από μια που δέχτηκε ότι είχα σκοπό εξύβρισης. Τώρα επιχειρεί να με πάρει σε ποινικό δικαστήριο» είπε ο κ. Πολάκης. Λίγα δευτερόλεπτα πριν κατέβει από το βήμα, άνοιξε το κινητό του τηλέφωνο, έβαλε ένα τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη και αναφώνησε «Εσείς πεθαίνετε και όχι εγώ».