• 30 Νοεμβρίου, 2021

Σάλος από την παρουσία Μπάιντεν και της συζύγου του χωρίς μάσκα σε εστιατόριο – Η απάντηση του Λευκού Οίκου (vid)

 Σάλος από την παρουσία Μπάιντεν και της συζύγου του χωρίς μάσκα σε εστιατόριο – Η απάντηση του Λευκού Οίκου (vid)

Το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μαζί με την σύζυγό του, Τζιλ, βγήκαν να γευματίσουν σε ένα γνωστό ιταλικό εστιατόριο στην Ουάσιγκτον. Φωτορεπόρτερ απαθανάτισαν όμως το ζευγάρι σε στιγμή που δεν φορούσαν μάσκες για τον κοροναϊό. Οι εικόνες από την βραδινή τους έξοδος έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ και ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων.

Μάλιστα, το εστιατόριο που επισκέφτηκαν ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του αναφέρει στο site του: «Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC και το εκτελεστικό διάταγμα του Δημάρχου, Muriel Bowser, όλα τα άτομα άνω των 2 ετών πρέπει να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει να αφαιρούνται μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Πολλοί χρήστες των social media ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Σε σχόλια τους κάποιοι των αποκάλεσαν μέχρι και «υποκριτή», καθώς παραβίασε τους όρους που ο ίδιος έχει θέσει για την πανδημία του κορονοϊού. «Μια ακόμη υπενθύμιση ότι οι κανόνες που επιβάλλονται από την άρχουσα τάξη ισχύουν μόνο για εμάς και όχι για εκείνους» και «Κάθε Αμερικανός απαιτεί μία εξήγηση από τον Τζο Μπάιντεν», είναι μόνο μερικά από τα σχόλια στο Twitter πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων γνωστών

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, θέση για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από την βραδινή έξοδο του προέδρου θέση πήρε και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Νομίζω ότι αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι μια φωτογραφία τους να βγαίνουν από ένα εστιατόριο αφού έφαγαν, με μάσκα στο χέρι – όπου δεν την είχαν βάλει ακόμα» είπε η Τζεν Ψάκι. «Θα έλεγα, φυσικά, ότι υπάρχουν στιγμές που όλοι δεν βάζουμε ξανά μάσκες όσο γρήγορα απαιτείται», πρόσθεσε.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε το δέντρο γιατί θα χάσουμε το δάσος που δεν είναι άλλο από το να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους, να βεβαιωθούμε ότι τα σχολεία και οι εταιρείες σε όλη τη χώρα μπορούν να κρατήσουν περισσότερους ανθρώπους ασφαλέστερους. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να επικεντρώνονται υπερβολικά σε χρονικές στιγμές που δεν αντικατοπτρίζουν την γενικότερη πολιτική» σημείωσε η Τζεν Ψάκι.