• 11 Απριλίου, 2021

Σακελλαροπούλου σε Αναστασιάδη: “Η Ελλάδα πάντα στο πλευρό σας”

 Σακελλαροπούλου σε Αναστασιάδη: “Η Ελλάδα πάντα στο πλευρό σας”

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η κυρία Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε την παρουσία του κ. Αναστασιάδη ως «ιδανική ευκαιρία για να τιμήσουμε και τη συμβολή του Κυπριακού Ελληνισμού στον αγώνα αυτό και να θυμηθούμε τον ανιδιοτελή πατριωτισμό του».

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει πάντα τον αγώνα της Κύπρου για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού, αλλά και για μια δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.
“Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα στηρίζει πάντοτε τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού και πάντα θα είναι στο πλευρό σας” σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Τη συγκίνησή του για την παρουσία του στους εορτασμούς της επετείου της Επανάστασης εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης:
“Πέραν των 1000 εθελοντών συμμετείχαν στην επανάσταση του ΄21 πληρώσαμε βαρύ τίμημα από πλευράς ηγητόρων τη κυπριακής κοινωνίας, με τον απαγχονισμό του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και σωρεία άλλων απαγχονισμών ή τιμωρητικών μέτρων από πλευράς της τότε Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Είναι από τον ίδιο αγώνα που εμπνεόμαστε σήμερα, 46 χρόνια μετά την τουρκική κατοχή, για να βρούμε δικαίωση. Μια δικαίωση που θα αποκαθιστά την ειρήνη στην Κύπρο, τα ανθρώπινα δικαιώματα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Και είναι προς αυτήν την κατεύθυνση που προσβλέπουμε με την άτυπη πενταμερή που συγκαλείται, όπως καλά γνωρίζετε, τον Απρίλιο στις 27 με 29 του μήνα”, ανέφερε.