• 18 Ιουνίου, 2021

Σακελλαροπούλου: Ελάχιστο χρέος της χώρας η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

 Σακελλαροπούλου: Ελάχιστο χρέος της χώρας η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το μήνυμά της για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντιών έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Τιμάμε, σήμερα, τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο πριν από έναν αιώνα” τονίζει.

Παράλληλα εξαίρουμε τον ηρωικό βίο των Ελλήνων του Πόντου που διασώθηκαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανόρθωση και την πρόοδο της μητέρας πατρίδας, στην οικονομική ανάπτυξη και τον πλούτο της πολιτισμικής μας ταυτότητας” σημειώνει.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταλήγει: “Η αναγνώριση της Γενοκτονίας υπήρξε αυτονόητο και ελάχιστο χρέος της χώρας μας. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης δεν εξαντλεί τη δυναμική της στο παρελθόν. Λειτουργεί συμβολικά και αποτρεπτικά για το μέλλον. Η σημερινή ημέρα είναι μια ζωντανή και διαρκής υπόμνηση σε όλη τη διεθνή κοινότητα της σπουδαίας σημασίας που έχει για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών η ηθική της ευθύνης και της συγγνώμης. Η απερίφραστη καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι μια πράξη με βαθιά πολιτική και ανθρώπινη αξία”.