• 13 Ιουνίου, 2021

Σακελλαροπούλου: Αταλάντευτη προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας

 Σακελλαροπούλου: Αταλάντευτη προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας

Το Άστρος του δήμου Βόρειας Κυνουρίας επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από τον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο.

Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στον χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, τονίζοντας ότι σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης για το ‘Αστρος και τη συμβολή του στην Επανάσταση του 1821. “Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τον Απρίλιο του 1823, διακήρυξε πανηγυρικά την πίστη των Ελλήνων στην ανεξαρτησία και τη συνέχιση του Αγώνα με κάθε θυσία”, υπογράμμισε.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι “στο νέο Σύνταγμα επιβεβαιώθηκε η αταλάντευτη προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας. Κατοχυρώθηκε η ελευθεροτυπία και καταργήθηκε η δουλεία. Κάθε άνθρωπος, «άμα πατήσας το Ελληνικόν έδαφος, είναι ελεύθερος»: είναι αυτή η φράση του κειμένου που μας συγκινεί, γιατί δείχνει τη μεγάλη δύναμη και ευαισθησία του έθνους μας”.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι “διακόσια χρόνια μετά, η επιστροφή μας στις γενέθλιες, συντακτικές στιγμές του ελληνικού Κράτους, ανακαλεί σε όλους μας τις θεμελιώδεις αξίες της συνύπαρξής μας”.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας, όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης και μετείχε σε σύσκεψη με τις τοπικές Αρχές.