• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα: Όταν το sputnik δεν αρκεί

 Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα: Όταν το sputnik δεν αρκεί

Στο 80% υπολογίζεται η πτώση που σημειώθηκε στον εισερχόμενο από Ρωσία τουρισμό αλλά αρχές Αυγούστου οι επαγγελματίες θα είναι σε θέση να κάνουν μια πιο ακριβή εκτίμηση, καθώς από τις 28 Ιουνίου άνοιξαν περισσότερες πτήσεις και με προορισμό τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον Δημήτρη Χαριτίδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της TEZ TOUR Greece που εξειδικεύεται στη συγκεκριμένη αγορά.

Παρόλαυτα υπάρχει ακόμη περιορισμός στον αριθμό των πτήσεων αλλά και συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με το τι απαιτείται προκειμένου να ταξιδέψει ο Ρώσος τουρίστας προς την Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τον κ.Χαριτίδη, και αυτό λειτουργεί ανασταλτικά. Όπως επίσης και το γεγονός ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο σπουτνικ δεν αρκεί αλλά χρειάζεται επιπλέον και αρνητικό τεστ.

  • «Γενικά η Ρωσική αγορά είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας και ειδικά για την Κρήτη, τη Ρόδο και την Χαλκιδική. Το 2019 ήρθαν στη χώρα μας 800.000 Ρώσοι αλλά η χρονιά ρεκόρ ήταν το 2013 όπου ξεπέρασαν τις 1.400.000 αφίξεις. Και αυτός γενικά πρέπει να είναι ο στόχος: να ξεπερνάνε το ένα εκατομμύριο, με δεδομένο ότι στην Τουρκία ταξιδεύουν περίπου 7 εκατομμύρια Ρώσοι», εξηγεί ο κ.Χαριτίδης.

Για κάποιους προορισμούς οι Ρώσοι είναι πολύ υπολογίσιμη δύναμη, όπως για παράδειγμα το Ηράκλειο, όπου από τις 3.5 εκατ αφίξεις συνολικά το 2019, οι Ρώσοι ήταν 300.000. Και στη Χαλκιδική οι αφίξεις των Ρώσων άγγιζαν τις 140.000, και μάλιστα σε ξενοδοχεία πολυτελείας, όπως αναφέρει ο κ.Χαριτίδης.

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, Λύσανδρο Τσιλίδη χρειάζονται ξεκάθαρα και σαφή πρωτόκολλα που δεν θα αλλάζουν συνέχεια και σταθερότητα όσο αυτό είναι εφικτό, διαφορετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει ο τουρισμός.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.