Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πολυκατοικίες στο κέντρο του Κιέβου

 Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πολυκατοικίες στο κέντρο του Κιέβου

Συγκρότημα πολυκατοικιών χτυπήθηκε στο κέντρο του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Βιτάλι Κλίτσκο, υποστηρίζει πως ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή Σεβτσενκίβσκι, ενώ ο πόλεμος μαίνεται για τέταρτο μήνα.

«Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο. Πιο λεπτομερείς πληροφορίες – αργότερα», ανέφερε ο Κλίτσκο στην ανάρτησή του στο Telegram. «Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτήρια», προσθέτει ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

Το Σάββατο (26/6) ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως υποχώρησε από την πόλη των 100.000 κατοίκων. «Η Ουκρανία θα ανακτήσει όλες τις πόλεις που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και το Σεβεροντονέτσκ» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η χώρα του επλήγη κατά το Σάββατο από 45 ρωσικούς πυραύλους και ρουκέτες, κάνοντας λόγο για κυνική απόπειρα της Μόσχας να κάμψει το ηθικό του ουκρανικού λαού.

Παναγιώτης Δρίβας