Ρωσικό υπ. Άμυνας: Ψευδή τα στοιχεία για 10.000 απώλειες Ρώσων στρατιωτών- 498 οι νεκροί

 Ρωσικό υπ. Άμυνας: Ψευδή τα στοιχεία για 10.000 απώλειες Ρώσων στρατιωτών- 498 οι νεκροί

Ο Ρώσος στρατηγός Konashenkov έδωσε πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες και από τις δύο πλευρές, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.


Ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αποκάλεσε παραπληροφόρηση τις αναφορές από μεμονωμένα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας και της Δύσης για «αναρίθμητες» απώλειες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέροντας τον ακριβή αριθμό νεκρών και τραυματιών κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Οι πληροφορίες που διαδίδονται από πολλά δυτικά και μεμονωμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις υποτιθέμενες ανυπολόγιστες «απώλειες της ρωσικής ομάδας είναι σκόπιμη παραπληροφόρηση», είπε ο Konashenkov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απώλειες από τη ρωσική πλευρά ανήλθαν σε 498 άτομα, 1597 τραυματίστηκαν.
“Δυστυχώς, υπάρχουν απώλειες μεταξύ των συντρόφων μας που συμμετείχαν σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση. 498 Ρώσοι στρατιώτες πέθαναν στη γραμμή του καθήκοντος. Παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων. 1.597 από τους συντρόφους μας τραυματίστηκαν”, είπε ο Konashenkov.
Πρόσθεσε ότι ούτε στρατεύσιμοι ούτε δόκιμοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας συμμετέχουν σε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι απώλειες στρατιωτικού προσωπικού και εθνικιστών της Ουκρανίας από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης των ρωσικών στρατευμάτων ανήλθαν σε 2870 άτομα, περίπου 3,7 χιλιάδες τραυματίστηκαν, 572 άτομα τραυματίστηκαν αιχμάλωτος.


Όπως μεταδίδει το Sputnik, η Ρωσία ξεκίνησε την στρατιωτική επιχείρηση- όπως αποκαλούν τα ρωσικά ΜΜΕ την εισβολή στην Ουκρανία- νωρίς το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο της «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας», να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που ευθύνονται για «αιματοβαμμένα εγκλήματα κατά αμάχων» στο Ντονμπάς.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο τη στρατιωτική υποδομή και τα ουκρανικά στρατεύματα, τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό. Με την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι ομάδες DPR και LPR αναπτύσσουν επίθεση. Όμως δεν γίνεται λόγος για κατοχή της Ουκρανίας, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Πηγή: Sputnik

Σεραφείμ Κοτρώτσος