• 31 Ιουλίου, 2021

Ρωσία: Το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του Sputnik-V μπορεί να φθάσει και τις 180 ημέρες

 Ρωσία: Το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του Sputnik-V μπορεί να φθάσει και τις 180 ημέρες

Το διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του ρωσικού εμβολίου κατά του κοροναϊού Sputnik-V μπορεί να φθάσει και τις 180 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) επικαλούμενο τον ινστιτούτο που ανέπτυξε το εμβόλιο και προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των δόσεων διασφαλίζει καλύτερη ανοσολογική απόκριση.

Η Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Φιλιππίνων είχε ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα ότι το Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας είχε ζητήσει το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων να αυξηθεί στις 90 από τις 21 μέρες που είναι αυτή τη στιγμή.

Το RDIF, το οποίο προωθεί εμπορικά το ρωσικό εμβόλιο, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων διασφαλίζει καλύτερη ανοσολογική απόκριση και δεν έχει καμία σχέση με τις πωλήσεις του εμβολίου στο εξωτερικό.

“Η επιμήκυνση του επιτρεπτού διαστήματος μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου Sputnik-V δεν σχετίζεται με τις διεθνείς πωλήσεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του RDIF, απαντώντας στο ερώτημα αν οι χώρες στις οποίες πωλείται το ρωσικό εμβόλιο, αποφασίζουν την επιμήκυνση του διαστήματος εξαιτίας καθυστερήσεων στις προμήθειες του εμβολίου.