Ρωσία: Όλες οι αστικές περιοχές της Μαριούπολης βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο

 Ρωσία: Όλες οι αστικές περιοχές της Μαριούπολης βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA η Ρωσία υποστηρίζει ότι όλες οι αστικές περιοχές της Μαριούπολης βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι έχει εκκαθαρίσει ολόκληρη την αστική περιοχή της Μαριούπολης από τις ουκρανικές δυνάμεις και έχει αποκλείσει κάποιους Ουκρανούς μαχητές στην χαλυβουργία Azovstal. «Η μόνη ευκαιρία να σώσουν τις ζωές του είναι να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι μέχρι σήμερα, οι ουκρανικές δυνάμεις στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι είχαν χάσει περισσότερους από 4.000 στρατιώτες, προσθέτει το RIA.

Δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Κιέβου στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Άμυνας, στην οποία αναφέρεται επίσης ότι 1.464 ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί στην Μαριούπολη μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η «εξόντωση» των τελευταίων Ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση».

Βαγγέλης Μαρινάκης