• 11 Μαΐου, 2021

Ρόδος – Το πρώτο “πείραμα” για τον τουρισμό : Έφτασαν στο νησί 189 Ολλανδοί τουρίστες

 Ρόδος – Το πρώτο “πείραμα” για τον τουρισμό : Έφτασαν στο νησί 189 Ολλανδοί τουρίστες

Στο νησί της Ρόδου έφτασαν οι 189 Ολλανδοί τουρίστες που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου. Οι διακοπές των τουριστών διαρκέσουν μία εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Οι Ολλανδοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, είναι διαφόρων ηλικιών και έφτασαν το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Transavia.

Θα έχουν δύο συνοδούς και όλοι τους θα έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ, με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα, τρεις ημέρες πριν και λίγο πριν φύγουν. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα κάνουν ξανά ένα rapid test. Σημειώνεται ότι την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και όσοι άλλοι θα βρίσκονται μέσα στο ίδιο αεροπλάνο και αυτό για ευνόητους λόγους.

Οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου που θα τους φιλοξενήσει για μία εβδομάδα, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και κάποια μικρά event για την ψυχαγωγία τους. Άλλοι πελάτες δεν θα υπάρχουν.

Εντός του ξενοδοχείου θα ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα που προβλέπουν τα νέα πρωτόκολλα για τον κοροναϊό.

Οι τουρίστες θα ενημερωθούν ότι θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τους κανόνες, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.