• 28 Ιουλίου, 2021

Ρόδος: Το χαμηλότερο ποσοστού εμβολιασμού σε επίπεδο περιφέρειας

 Ρόδος: Το χαμηλότερο ποσοστού εμβολιασμού σε επίπεδο περιφέρειας

Το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού σε επίπεδο περιφέρειας καταγράφει η περιφερειακή ενότητα Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, τονίζοντας ότι το 36,5% των κατοίκων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τώρα , είναι ένα δεδομένο που προκαλεί ιδιαίτερη αγωνία και ανησυχία.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά τα επίπεδα εμβολιασμού σε κάθε ενότητα, στάθηκε ιδιαίτερα στην περιοχή μας, η οποία με πληθυσμό 119.830 κατοίκων καταγράφει ποσοστό 48,3% σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό με την 1η δόση να έχει γίνει από 57.874 άτομα ενώ το ποσοστό του 36,5% των πλήρως εμβολιασμένων αντιστοιχεί σε 43.722 άτομα.

Πρόκειται, όπως είπε, για στοιχεία που αποτυπώνουν την κατάσταση στις 27 Ιουνίου και αφορούν όλες τις περιφερειακές ενότητες στο Νότιο Αιγαίο, αν και, όπως υπογράμμισε, σε επίπεδο χώρας η περιφέρειά μας βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της Ελλάδας.

Αγωγή από τον Ανδρέα Ψυχάρη κατά του Μπογδάνου

Ειδικότερα, η περιφέρειά μας στην κατηγορία εκείνων που έχουν κάνει την πρώτη δόση καταγράφει ποσοστό 56,5% με τη χώρα να καταγράφει συνολικό ποσοστό 43,7% ενώ στην κατηγορία των πλήρως εμβολιασμένων το ποσοστό ανέρχεται στο 47,4% τη στιγμή που η  χώρα έχει ποσοστό 33,2%.

Όπως σχολίασε ο περιφερειάρχης, αν τα ποσοστά της Ρόδου ήταν υψηλότερα, τότε ο μέσος όρος σε επίπεδο περιφέρειας θα ήταν ακόμα σε πιο υψηλό ποσοστό.

Πηγή: rodiaki.gr