• 19 Ιουνίου, 2021

Ρόδος – Θεμιστοκλέους: “Στόχος ο εμβολιασμός των κατοίκων στα νησιά μέχρι τέλη Ιουνίου”

 Ρόδος – Θεμιστοκλέους: “Στόχος ο εμβολιασμός των κατοίκων στα νησιά μέχρι τέλη Ιουνίου”

«Βάλαμε στόχο μέχρι το τέλος του Ιουνίου οι κάτοικοι των περισσοτέρων νησιών να έχουν εμβολιαστεί» δήλωσε μετά την αυτοψία στο νέο εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας, στο Φαληράκι, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στο κέντρο μετέβη σήμερα (22.05.2021) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, καθώς και κλιμάκιο στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μετά το τέλος της αυτοψίας ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίηση του δηλώνοντας ότι η «δουλειά που έγινε στη Ρόδο, είναι πρωτοποριακή» και ευχαρίστησε το στρατό, τους υγειονομικούς, τον περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Ρόδου που κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να στήσουν το κέντρο και να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.

«Η προσπάθεια είναι – δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας – για την ασφάλεια όλων των πολιτών. Θέλουμε να είναι ασφαλείς όλοι όσοι θα υποδεχτούν τους τουρίστες και οι ίδιοι οι τουρίστες. Η Ρόδος δίνει το παράδειγμα, ας την ακολουθήσουν όλοι». Για να ξεπεράσουμε την πανδημία-κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς – πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να να είμαστε πειθαρχημένοι.

Οι τρεις “φυλές” των δημοσκοπήσεων – Πού στοχεύουν Μητσοτάκης και Τσίπρας – Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε το “lockdown” στη Βουλή

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε: « Βάλαμε στόχο μέχρι το τέλος του Ιουνίου οι κάτοικοι των περισσοτέρων νησιών να έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτό το mega κέντρο θα μεταφερθούν εμβολιαστικές γραμμές από το νοσοκομείο Ρόδου και σταδιακά θα ενισχύεται με ιατρικά κλιμάκια. Τα ραντεβού είναι κλεισμένα στο 100%».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: « Από τη Δευτέρα το πρωί ξεκινάμε για να ξαναβρούμε τη ζωή μας. Αυτό το εμβολιαστικό κέντρο είναι δείγμα ότι είμαστε πολίτες μιας σύγχρονης Ευρώπης».

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, τέλος δήλωσε ότι η πολιτεία έκανε το καθήκον της και ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία εδώ.
Να σημειωθεί ότι για την ερχόμενη Δευτέρα, πρώτη μέρα λειτουργίας του mega εμβολιαστικού κέντρου στη Ρόδου, έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 1.147 άτομα.