• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ριζική αναμόρφωση για την πλατφόρμα OnlyFans με στροφή από το σεξουαλικό περιεχόμενο

 Ριζική αναμόρφωση για την πλατφόρμα OnlyFans με στροφή από το σεξουαλικό περιεχόμενο

έα εποχή ξεκινά στην πλατφόρμα OnlyFans, η οποία ανακοίνωσε ότι θέλει να αλλάξει προφίλ και για το λόγο αυτό απαγορεύει στους δημιουργούς να αναρτούν περιεχόμενο με σεξουαλικό χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο έχει ταυτιστεί με το σεξουαλικό περιεχόμενο που αναρτούν χρήστες, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όσους έχουν προφίλ OnlyFans επί πληρωμή.

Η είδηση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από ακτιβιστές αλλά και από άτομα που ζουν ως «σεξεργάτες» αναρτώντας τέτοιου είδους περιεχόμενο στο OnlyFans. Ακτιβιστές σημειώνουν ότι η αλλαγή στον ιστότοπο θα απειλήσει τα εισοδήματα αυτών των ατόμων και θα τους αναγκάσει να βγουν στον δρόμο και να ασχοληθούν με πιο επικίνδυνους τομείς της βιομηχανίας του σεξ.

«Το OnlyFans δέχτηκε πιέσεις»

Μια γυναίκα που έβγαζε στο παρελθόν το εισόδημά της μέσα από την πλατφόρμα προειδοποίησε ότι η απαγόρευση του σεξουαλικά περιεχομένου είναι «απαίσια» και θα ωθήσει όσους εργάζονται μέσα από την πλατφόρμα σε άλλους, λιγότερο ασφαλείς, χώρους. Όπως δήλωσε η Tilly Lawless σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC η OnlyFans βρισκόταν υπό πίεση από τους τραπεζικούς της εταίρους και τους παρόχους πληρωμών για να «καθαρίσουν» την πλατφόρμα.

«Καταλαβαίνω γιατί το κάνουν από οικονομική άποψη – τώρα έχουν την πλατφόρμα που ήθελαν, μπορούν να διώξουν τους εργαζόμενους στο σεξ τώρα που έχουν επιρροές σε αυτήν, έχουν διασημότητες σε αυτήν, έχουν γυμναστές σε αυτήν. Μπορούν να βγάλουν χρήματα με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζονται τους εργαζόμενους στο σεξ όπως όταν ξεκίνησαν. Αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω από την άποψη της εξάλειψης της προσπάθειας για εξάλειψη της εμπορίας.

Αν απαλλαγούμε από πλατφόρμες σαν αυτή, τίποτα δεν σταματά στην πραγματικότητα τους εργαζόμενους στο σεξ που χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες από το να επισρέψουν στους δρόμους, δήλωσε.

Θέλει να γίνει σαν τα άλλα social media

Πολλοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι το OnlyFans προσπαθεί να κάνει στροφή και να γίνει σαν τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να προσελκύσει περισσότερους χρήστες και ένα πιο mainstream κοινό. Ήδη δημοσιεύματα αναφέρουν ότι προσεγγίζει influencers και διασημότητες για αυτό το λόγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εταιρεία, όσοι διαθέτουν λογαριασμό θα μπορούν ακόμα να αναρτούν γυμνό περιεχόμενο, αλλά με αρκετούς περιορισμούς.