• 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ρήμαζαν σπίτια και αυτοκίνητα στην Αττική – Τρεις συλλήψεις

 Ρήμαζαν σπίτια και αυτοκίνητα στην Αττική – Τρεις συλλήψεις

Συνελήφθησαν στον Νέο Κόσμο και την Ομόνοια δύο Πακιστανοί και ένας Αλβανός, που κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα στην Αττική. Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 19 περιπτώσεις κλοπών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και ακόμη έξι αλλοδαπών, μελών της εγκληματικής ομάδας που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης συμμορίας που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με επιδίωξη οικονομικού οφέλους, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και απείθεια.

Στη φυλακή για την αρπαγή bitcoins αξίας μισού εκατ. δολαρίων

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα αποκαλύφθηκε η διαρκής δράση δομημένης ομάδας, τα μέλη της οποίας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβαινε σε κλοπές από οικίες, καταστήματα, χώρους στάθμευσης και αυτοκίνητα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και οποιοδήποτε αντικείμενο με δυνατότητα μεταπώλησης.

Σε ποιες περιοχές δρούσε η συμμορία

Οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως σε Καλλιθέα, Ακρόπολη, Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη και Άγιο Δημήτριο. Οι κλεπταποδόχοι, μέλη της συμμορίας, δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Ομόνοιας και είχαν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της, αφού την χρηματοδοτούσαν με την άμεση πώληση των κλοπιμαίων.

Σε έρευνα στην οικία των κλεπταποδόχων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα πορτοφόλι, δύο πιστωτικές κάρτες, δύο ποδήλατα, μια τηλεόραση και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.