• 23 Απριλίου, 2021

Ριφιφί Ψυχικού: Προσέλαβε γενετιστή ο φερόμενος δράστης

 Ριφιφί Ψυχικού: Προσέλαβε γενετιστή ο φερόμενος δράστης

(EUROKINISSI)

Την ώρα που οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τις έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για να βρουν την πιθανή διαδρομή των κλοπιμαίων από τις θυρίδες στην τράπεζα του Π. Ψυχικού, στο γραφείο του ανακριτή συγκεντρώνονται στοιχεία από όλους τους εμπλεκόμενους δίνοντας καθημερινά νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση του ριφιφί

Πρόσληψη γενετιστή από τον κατηγορούμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η υπερασπιστική πλευρά του 58χρονου κατηγορουμένου προσέλαβε ειδικό γενετιστή για να μελετήσει τα ευρήματα που περιέχονται στη δικογραφία και να συντάξει δική του ανεξάρτητη έκθεση. Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές ο 58χρονος θέλει να ενισχύσει τον βασικό του ισχυρισμό πως η ανάμειξη του DNA του με το DNA του ενός από τα τέσσερα θύματα πραγματοποιήθηκε σε δεύτερο χρόνο και σε κάθε περίπτωση πάνω στο ειδικό τραπέζι που οι πελάτες της τράπεζας ακουμπούν τα κουτιά των θυρίδων.

Αυτό θέλει να αποδείξει…

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως η ανάμειξη του DNA του με το DNA της πελάτισσας που συνόρευε η θυρίδα του, έγινε επειδή αμφότεροι ακούμπησαν τα κουτιά των θυρίδων τους πάνω στο τραπέζι που οι πελάτες εναποθέτουν ή αφαιρούν τα πολύτιμα αντικείμενα κατά την επίσκεψη τους στο χώρο των θυρίδων. Η πρόσληψη γνωστού και έμπειρου γενετιστή από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου ακριβώς αυτό θέλει να αποδείξει: Πως ήταν δυνατή η ανάμειξη του DNA στον χώρου του τραπεζιού και άρα δεν έχει εμπλοκή με την κλοπή των μετρητών και των τιμαλφών. Ακούμπησε δηλαδή πρώτα ο κατηγορούμενος στο τραπέζι και στη συνέχεια η πελάτισσα και έτσι έγινε η ανάμειξη του γενετικού υλικού (ιδρώτας, σάλιο κλπ).

Η απολύμανση καίει τον 58χρονο

Το βασικό στοιχείο που «καίει» τον κατηγορούμενο και που είναι άγνωστο εάν θα εξηγηθεί από τον γενετιστή είναι πως βρέθηκε γενετικό υλικό εντός του κουτιού της θυρίδας; Θα μπορέσει ο γενετιστής να πείσει τον ανακριτή πως το γενετικό υλικό αφού αναμείχθηκε στο τραπέζι βρέθηκε και μάλιστα σε ικανή ποσότητα εντός του κουτού της θυρίδας; Και ενώ αυτές είναι οι τελευταίες κινήσεις της υπερασπιστικής γραμμής του κατηγορουμένου, από την πλευρά των θυμάτων συλλέγονται στοιχεία που αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο και η πανδημία του covid-19 αλλά και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα εμπλέκονται για τα καλά στην υπόθεση και πολύ πιθανό να εξουδετερώσουν τις προσπάθειες υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Κάθε μέρα απολυμαίνονται

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της υπεράσπισης των θυμάτων λέγεται πως υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο και σύντομα θα κατατεθούν στον ανακριτή. Ποια είναι αυτά; Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν όλες οι τράπεζες αλλά και η συγκεκριμένη και αφορά στην απολύμανση που γίνεται στον χώρο των θυρίδων και ειδικά πάνω στο τραπέζι όχι μόνο καθημερινά αλλά και σε τακτά χρονικά διαστήματα εντός της ημέρας για να αποφεύγεται η διασπορά και μετάδοση του covid-19. Καθαρίστριες απολυμαίνουν το χώρο και την επιφάνεια του τραπεζιού με δυνατά απολυμαντικά και σύμφωνα με ειδικούς είναι ικανά να καταστρέψουν το γενετικό υλικό. Επίσης υποστηρίζουν πως το γενετικό υλικό του κατηγορουμένου εντός της θυρίδας του θύματος δεν προέρχεται από ανάμειξη σε άλλη επιφάνεια αλλά είναι πρωτογενές υλικό από επαφή του κατηγορουμένου εντός της θυρίδας.

Ερωτηματικό για το τηλεφωνικό απόρρητο

Ένα ακόμα θέμα που χρίζει έρευνας και είναι απορία μεταξύ των ανθρώπων που ερευνούν την υπόθεση είναι γιατί η αστυνομία έκανε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από τις 16 Σεπτεμβρίου 2020 και όχι νωρίτερα, ακόμα και από τις αρχές Ιουνίου ειδικά όταν όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως αυτός που έκανε την κλοπή την είχε σχεδιάσει καλά και πολλούς μήνες νωρίτερα.

Οι πληροφορίες λένε πως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση έθεσαν ως ορόσημο την 16η Σεπτεμβρίου αξιοποιώντας μαρτυρία ενός κλειδαρά που κατέθεσε πως εκείνη την ημέρα από έλεγχο που έκανε δεν είδε σημάδια παραβίασης. Ωστόσο όπως αποδείχτηκε και άλλοι που μπήκαν εκ των υστέρων στο χώρο των θυρίδων δεν αντιλήφθηκαν τις παραβιάσεις των τεσσάρων θυρίδων και όλα ήρθαν στο φως περίπου δύο μήνες αργότερα όταν μία γυναίκα – θύμα της κλοπής –  πήγε να ελέγξει τη θυρίδα της.

Αρση απορρήτου πριν τις 16 Σεπτεμβρίου

Επομένως η κλοπή θα μπορούσε να είχε γίνει και νωρίτερα από την 16η Σεπτεμβρίου ή και να είχε σχεδιαστεί ειδικά μάλιστα όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο δράστης είχε σχεδιάσει καλά την επιχείριση πολλούς μήνες νωρίτερα, ενώ το πιθανότερο είναι πως αφαίρεσε τα πολύτιμα αντικείμενα μετά από διαδοχικές επισκέψεις του και όχι μόνο σε μία καθώς τα κουτιά μέσα στα οποία ήταν τα πολύτιμα κοσμήματα ήταν μεγάλα και βαριά και δεν θα έδινε στόχο εάν τα αφαιρούσε με μία μόνο επίσκεψη του.

Αφίξεις στον ανακριτή

Και ενώ η συλλογή στοιχείων και επιχειρημάτων συνεχίζεται εντός της εβδομάδας αναμένονται νέες… αφίξεις ενώπιον του ανακριτή για να κατατεθούν νέα στοιχεία αλλά και αιτήματα τόσο από την πλευρά του κατηγορουμένου όσο και από την πλευρά των θυμάτων ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί και το ζήτημα με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κατηγορουμένου τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του 2020.

Στο σκοτάδι για τα κλοπιμαία

Όσο για το σκέλος των ερευνών που αφορούν στα κλοπιμαία από την ΕΛ.ΑΣ. δεν δίνεται η παραμικρή λεπτομέρεια σχετικά με τις έρευνες και τα θύματα αισιοδοξούν πως σύντομα θα έχουν κάποιο ευχάριστο νέο ειδικά για τα τιμαλφή που έχουν μεγάλη ιστορική και συναισθηματική αξία.