Ρέθυμνο: Για ”οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών” μιλάει ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

 Ρέθυμνο: Για ”οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών” μιλάει ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

Για ”οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών” μίλησε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Κρήτης σχετικά με τις φωτιές που καίνε για τέταρτη ημέρα στο Ρέθυμνο.

Αυτό καταγγέλλει ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, σχετικά με τις φωτιές που καίνε για τέταρτη ημέρα στο Ρέθυμνο. «Πλέον δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο πέρα από το ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο» σημειώνει ο ίδιος και συμπληρώνει:

«Αυτό βέβαια θα το δείξουν οι έρευνες της Πυροσβεστικής, όμως ειλικρινά δεν γίνεται αυτό να συμβαίνει στο βαθμό που συμβαίνει εάν δεν πρόκειται για σχέδιο. Δεν θεωρώ ότι είναι αναζωπυρώσεις. Δε γίνεται να σβήνουμε τη φωτιά στα Σαχτούρια, και να εμφανίζεται στην Κρύα Βρύση και μετά στο Ροδάκινο και μετά στην Αγία Γαλήνη» ανέφερε μιλώντας στο Cretalive.

Ο Γιάννης Ταταράκης, σημείωσε ακόμα: «Πλέον δε μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι είναι οργανωμένο σχέδιο. Όμως να ξέρουν πως όσο θα είμαι δημαρχος, δεν πρόκειται να οικοπεδοποιήσουν κανένα στρέμμα. Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου στην περιοχή. Πρέπει να παρέμβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πια σε αυτήν την περιοχή. Αν δεν σταματήσει αυτό το ντόμινο των πυρκαγιών, ο δήμος Αγίου Βασιλείου δεν θα υπάρχει στον χάρτη».

Όθων Παπαδάκης